Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Εκβιαστές λαϊκών αγορών: «Κουμάντο εδώ κάνω εγώ»!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκβιαστές λαϊκών αγορών: «Κουμάντο εδώ κάνω εγώ»!

Τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η μαφία των λαϊκών αγορών, που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, παρουσιάζει βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Την ίδια στιγμή, στη μάχη για την αποκάλυψη του κυκλώματος η Αστυνομία έριξε μέχρι και drones.

Στο βίντεο, το οποίο παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, εμφανίζεται ένας από τους τρεις κατηγορούμενους προέδρους σωματείων να λογομαχεί με συνδικαλιστές άλλης ομοσπονδίας. Όλα αρχίζουν όταν ο τελευταίος, ο οποίος προστατευόταν μάλιστα από μπράβους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τους τόνισε ότι στη συγκεκριμένη λαϊκή εκείνος έχει το πάνω χέρι.

O Γολγοθάς εξαιτίας της δράσης του κυκλώματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τους είπε: «Εδώ είναι το σπίτι μου. Και κουμάντο εδώ κάνω εγώ». Σε άλλο σημείο του βίντεο μια αγανακτισμένη γυναίκα που εργάζεται στις λαϊκές ξεσπά για τον καθημερινό Γολγοθά που βιώνει εξαιτίας της δράσης του κυκλώματος.

Επίσης, στο βίντεο ο κατηγορούμενος απειλεί με μήνυση τη γυναίκα που καταγράφει το γεγονός, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απειλές συνεχίστηκαν ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα στο οποίο μεταφέρθηκαν οι εμπλεκόμενοι στον καβγά, αφού πρώτα κάποιος κάλεσε την Αστυνομία. Μάλιστα, εκεί ο κατηγορούμενος, δίχως να υπολογίζει τίποτα, δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές ακόμη και μπροστά στους αστυνομικούς.

Τι κατέγραψαν τα drones

Παράλληλα, τα drones που σήκωσε στον αέρα η Αστυνομία κατέγραψαν τις παραλαϊκές που στήνονταν δίπλα στις νόμιμες, στον Ασπρόπυργο. Eπίσης, από την έρευνα των αστυνομικών για τη μαφία των λαϊκών αγορών προέκυψε πως οι εκβιαστές χρησιμοποιούσαν ακόμα και τάγματα εφόδου με άτομα ακραίων πεποιθήσεων προκειμένου να επιβληθούν. Τα μέλη της έκαναν εκβιασμούς, απειλούσαν, «φρόντιζαν» για στοχευμένα πρόστιμα, ενώ δεν δίσταζαν να προχωρήσουν ακόμα και σε ξυλοδαρμούς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr