Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η γραφειοκρατία μπλοκάρει την έκδοση Πάσσαρη στην Ελλάδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η γραφειοκρατία μπλοκάρει την έκδοση Πάσσαρη στην Ελλάδα

Επιμένουν στην απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για έκδοση του Κώστα Πάσσαρη οι ρουμανικές Αρχές, σύμφωνα με το «Έθνος». Την απόφασή τους αιτιολογούν υποστηρίζοντας ότι «δεν καθορίζεται το χρονικό διάστηµα που θα χρειαστεί να παραµείνει στη χώρα µας ο κακοποιός για να δικαστεί».

Ο διαβόητος κακοποιός δεν έχει ακόµη λογοδοτήσει για τους φόνους που του αποδίδονται – και, όπως όλα δείχνουν, θα αργήσει, εάν προηγουµένως δεν αποφυλακιστεί από τις ρουµανικές φυλακές στις οποίες κρατείται.

Στις 17 Απριλίου η δίκη του στην Ελλάδα

Στις 17 Απριλίου έχει προσδιοριστεί -για πολλοστή φορά- η δίκη του από την ελληνική ∆ικαιοσύνη για τις δολοφονίες που τον βαρύνουν, µε τις ρουµανικές Αρχές να απορρίπτουν το αίτηµα της Ελλάδας για προσωρινή έκδοσή του, ώστε να δικαστεί και στη χώρα µας.

Βάσιμο επιχείρημα είναι η αδυναμία της Ελλάδας να προσδιορίσει με βεβαιότητα τη διάρκεια της δίκης και συνεπώς να προσδιορίσει το χρονικό διάστηµα της προσωρινής έκδοσης του κρατουµένου. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Έθνους», η Εισαγγελία Εφετών επανέλαβε το αίτηµά της να εκδοθεί στην Ελλάδα ο 44χρονος Κώστας Πάσσαρης, µε το Εφετείο του Βουκουρεστίου να απαντά αρνητικά στις 19 Μαρτίου.

Η απορριπτική απόφαση φέρεται να στηρίζεται στον µη ορισµένο καθορισµό, εκ του ελληνικού αιτήµατος, του αναγκαίου χρόνου που θα διαρκέσει η δίκη – και συνεπακόλουθα η προσωρινή έκδοση και η παραµονή στην Ελλάδα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ρουµανικές Αρχές επανειληµµένα είχαν ζητήσει από τη χώρα µας να παράσχει συγκεκριµένο καθορισµό του χρόνου, που απαιτείται για τη δίκη και την παραµονή του στη χώρα.

Ορατό το ενδεχόµενο να µην έρθει ποτέ στην Ελλάδα

Η απόρριψη του αιτήµατος σηµατοδοτεί για ακόµη µια φορά καθυστέρηση, αφού το αίτηµα πρέπει να γίνει εκ νέου, µε τους συγγενείς των θυµάτων να αγανακτούν. Μάλιστα, η πληροφορία ότι ο Κώστας Πάσσαρης ολοκληρώνει την έκτιση της ποινής του στις ρουµανικές φυλακές το καλοκαίρι του 2020, µε ορατό το ενδεχόµενο να µην έρθει ποτέ στην Ελλάδα, εξοργίζει τους συγγενείς των αδικοχαµένων.

Η απόρριψη του αιτήματος οδήγησε την αδελφή του δολοφονηµένου αστυνοµικού ∆. Αλεβιζόπουλου στην κατάθεση µέσω των συνηγόρων της, Ανδρέα και Αλέξη Αναγνωστάκη, αιτήματος στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης, µε το προειδοποεί για την αποφυλάκιση του Κ. Πάσσαρη, ζητώντας να υποβληθεί εκ νέου το αίτηµα για την έκδοσή του στην Ελλάδα, µε τις Αρχές να καθορίζουν τον αναγκαίο χρόνο για την ολοκλήρωσή της.

«Σας ζητούµε θερµά, στα πλαίσια των αρµοδιοτήτων σας, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση της έκδοσης και την ταχεία διεξαγωγή της δίκης (…), για να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής των εγκληµάτων και η απόλυση του κακοποιού εκ των φυλακών. Πρόκειται περί εφιαλτικού σεναρίου, που, εάν επαληθευτεί, θα στιγµατίσει το κύρος της ∆ικαιοσύνης και θα προσβάλει τη µνήµη των θυµάτων» αναφέρει η Παναγιώτα Αλεβιζοπούλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ