Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο διερμηνέας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο διερμηνέας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες

Νέα ρατσιστική επίθεση, με στόχο, αυτή τη φορά, το διερμηνέα του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, οκτώ άτομα, ελληνικής  καταγωγής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν στον διερμηνέα,  την ώρα που  επέστρεφε στο σπίτι του, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 18 Μαρτίου, στην Αθήνας. Οι άγνωστοι δράστες άρχισαν να βρίζουν και να χτυπούν με δύναμη στο κεφάλι και όλο το σώμα τον πρόσφυγα κι έναν ακόμη φίλο του που ήταν μαζί του. Οι οκτώ άνδρες τους έριξαν στο οδόστρωμα όπου συνέχισαν να τους χτυπούν.

Ο διερμηνέας του ΕΣΠ τραυματίστηκε σοβαρά  στο αριστερό του χέρι από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ο φίλος του χτυπήθηκε και με σιδερένιο λοστό, ευτυχώς χωρίς να καταφερθούν χτυπήματα στο κεφάλι του. Τελικά, μετά μισή ώρα περίπου, τα δύο θύματα κατάφεραν να ξεφύγουν, να ζητήσουν βοήθεια από την αστυνομία και να καλέσουν ασθενοφόρο.

Ο διερμηνέας κατέθεσε μήνυση στο γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών για την επίθεση, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες εκφράζει τον αποτροπιασμό του «για την βάναυση αυτή επίθεση στον διερμηνέα μας και τον φίλο του και τους υποστηρίζει από κάθε άποψη, συμπεριλαμβανομένης της νομικής συνδρομής». Την ίδια στιγμή, καταδικάζει απερίφραστα όλες τις επιθέσεις που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες ανά την Ελλάδα, οι οποίες έχουν καταφανώς ρατσιστικό χαρακτήρα.

«Πεποίθησή μας είναι ότι ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν εκφράζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, μεγάλο μέρος της οποίας έχει επιδείξει και συνεχίζει να επιδεικνύει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους ανθρώπους που έχουν έρθει στην χώρα μας υπό αντίξοες συνθήκες. Προτάσσουμε σταθερά την έμπρακτη υποστήριξή μας σε εκείνους που υφίστανται καθημερινά το μίσος και την ρατσιστική βία στην Ελλάδα, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα για την οριστική εξάλειψή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ