Πέμπτη 19 Μαϊου 2022

Με πλαστή διαθήκη προσπάθησε να «αρπάξει» περιουσία 1.400.000€!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με πλαστή διαθήκη προσπάθησε να «αρπάξει» περιουσία 1.400.000€!

Τη μυθική περιουσία μιας υπερήλικης, η αξία της οποίας ξεπερνάει το 1.400.000 ευρώ, προσπάθησε να ιδιοποιηθεί, χρησιμοποιώντας πλαστή διαθήκη, μια «αετονύχισσα» από τη Ρόδο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συγγενείς της 92χρονης εύπορης Δωδεκανήσιας, οι οποίοι έχουν κινηθεί νομικά. Η 59χρονη θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενη για ιδιοποίηση περιουσίας.

Η υπόθεση βγήκε στο «φως» τον Σεπτέμβριο του 2010, οπότε ο 80χρονος -τότε- ξάδελφος της 92χρονης κατέθεσε, έξαλλος, μήνυση, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της ηλικιωμένης, αλλά και την τιμωρία της 59χρονης, την οποία κατηγόρησε για πλαστογραφία της διαθήκης, σύμφωνα με τη «Ροδιακή».

Όπως ανέφεραν στην αγωγή τους οι συγγενείς, ο 80χρονος και η κόρη του είναι οι μοναδικοί εν ζωή κληρονόμοι της ζάμπλουτης Ροδίτισσας, καθώς η ίδια δεν είχε ούτε σύζυγο ούτε παιδιά και, εκτός από την ατομική της περιουσία, είχε κληρονομήσει και εκείνες των δύο αδελφών της, οι οποίες ήταν, επίσης, άγαμες.

Με δολοπλοκίες και συκοφαντίες

Ο 80χρονος ξάδερφος ισχυρίζεται ότι η 59χρονη κατόρθωσε με δολοπλοκίες και συκοφαντίες να απομακρύνει την 92χρονη από τον φιλικό και συγγενικό της κύκλο και να την έχει κοντά της για να τη φροντίζει ως τον θάνατό της. Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή, όταν η υπερήλικη έφυγε από τη ζωή, η 59χρονη εμφανίστηκε ως η μοναδική κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας, που περιλαμβάνει ακίνητα αξίας περισσότερο του 1.000.000 ευρώ (!) τόσο στη Ρόδο όσο και στην Αθήνα, αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 400.000 ευρώ.

Όλα αυτά αναγράφονται σε μία ιδιόχειρη διαθήκη, η οποία φέρεται να συντάχθηκε από τη μακαρίτισσα το 2007. Σύμφωνα με τους συγγενείς, εκείνη τη χρονιά η γριούλα όχι μόνο δεν γνώριζε την 59χρονη, αλλά αρνιόταν πεισματικά να συντάξει τη διαθήκη της παρά τις έντονες πιέσεις του δικηγόρου της.

Σημαντικό σημείο στην αγωγή είναι η εκτενής αναφορά που γίνεται για τον γραφικό χαρακτήρα με τον οποίο είχε συνταχθεί η διαθήκη, αλλά και το γεγονός ότι είχε γραφτεί στη δημοτική ενώ η 92χρονη χρησιμοποιούσε την καθαρεύουσα. Μάλιστα, ήταν γραμμένη σε ένα πρόχειρο χαρτί, κάτι που απέκλινε από το ύφος της εύπορης Ροδίτισσας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ