Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021

Ομάδα Νέων Μάτι για τον νέο Ποινικό Κώδικα: “Επιτρέψτε μας να μην χάσουμε την πίστη μας στη δικαιοσύνη” 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ομάδα Νέων Μάτι για τον νέο Ποινικό Κώδικα: “Επιτρέψτε μας να μην χάσουμε την πίστη μας στη δικαιοσύνη” 

Σε μία καθιστική διαμαρτυρία προχώρησε σήμερα η «Ομάδα Νέων Μάτι» στο σημείο που βρέθηκαν οι νεκροί από την τραγωδία του Ιουλίου του 2018…

Με μία κραυγή αγωνίας οι νέοι της πολύπαθης περιοχής ζητάνε να μην αλλάξουν οι ποινές με τον νέο Ποινικό Κώδικα για το «έγκλημα» που διαπράχθηκε στην φονική πυρκαγιά και να επανακτήσει ο κόσμος την πίστη του στην δικαιοσύνη.

Η “Ομάδα Νέων Μάτι” έγραψε τα παρακάτω:

Στις 23 Ιουλίου το 2018, παραβιάστηκε ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα του δυτικού κόσμου: Αυτό της δημόσιας ασφάλειας.

Στις 5 Μαρτίου το 2019,δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ στοιχεία από το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι. Σύμφωνα με αυτό, οι υπεύθυνοι της τραγωδίας κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για κατά συρροή ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Στις 6 Μαρτίου το 2019,δημοσιεύθηκε το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, το οποίο μέσα σε αλλά, προτείνει την κατάργηση παλαιότερης διάταξης, του άρθρου 94,γεγονός που οδηγεί στον περιορισμό της ποινής σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή (από 10 έτη φυλάκισης σε 5έτη) Η δημοκρατία πλέον κινδυνεύει από τους σωτήρες της…

Στις 23 Μαρτίου το 2019,εμεις είμαστε εδώ, καθισμένοι σε μέρος που βρέθηκαν νεκροί οι άνθρωποι μας…. Όχι μόνο για τους δικούς μας 100,αλλά για οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι στη θέση τους. Έχουμε το ανάστημα να υπερασπιστούμε την έννοια της Δημοκρατίας και να προστατεύσουμε άλλο ένα μέγιστο δικαίωμα, αυτό της Δικαιοσύνης.

Ζητάμε να μην αλλάξει το επίμαχο άρθρο του Ποινικού Κώδικα. Ζητάμε οι υπαίτιοι της τραγωδίας να δικαστούν βάσει των ποινών που ίσχυαν την ημέρα που διέπραξαν τα εγκλήματα τους. Επιτρέψτε μας να μην χάσουμε την πίστη μας στη δικαιοσύνη.  Δώστε μας την ελπίδα πως μπορούμε να ζήσουμε σε ένα παρόν που κανένας άνθρωπος, σε οποιαδήποτε γωνιά αυτής της χώρας, δεν θα ξαναζήσει την εγκατάλειψη και την απελπισία που βιώσαμε εμείς.  Δώστε μας ένα παρόν που δεν προβοκάρει το μέλλον μας.

Δεν ξεχνώ, Ομάδα Νέων Μάτι

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ