Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Πορτογάλοι και Βρετανοί ψάχνουν γνωστό παιδόφιλο που σχετίζεται με την απαγωγή της Μαντλίν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πορτογάλοι και Βρετανοί ψάχνουν γνωστό παιδόφιλο που σχετίζεται με την απαγωγή της Μαντλίν

Νέα στοιχεία για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν από παραθεριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007, προέκυψαν από την έρευνα της Scotland Yard και των πορτογαλικών εισαγγελικών αρχών.

Όπως διέρρευσε από έγκυρη πηγή της βρετανικής υπηρεσίας και επιβεβαιώθηκε από πηγή στην Πορτογαλία, το διάστημα που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, που σήμερα θα ήταν 16 ετών, στο ίδιο θέρετρο είχε ταξιδέψει ως τουρίστας ένας γνωστός παιδόφιλος, το όνομα του οποίου, ωστόσο, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς χαρακτηρίζεται ύποπτος και όχι ένοχος.

Αναφορές για 28 περιπτώσεις παρενόχλησης μικρών παιδιών

Οι υποψίες των επιθεωρητών της Scotland Yard και των πορτογαλικών αρχών, έχουν επικεντρωθεί προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο ελέγχεται, ενώ συγκεντρώνονται πληροφορίες από πολλές πηγές, καθώς και μαρτυρίες. Ο γνωστός παιδόφιλος βρισκόταν το ίδιο διάστημα στο θέρετρο Praia da Luz. Εκείνες τις ημέρες, εκτός από την περίπτωση της μικρής Μαντλίν, υπήρξαν αναφορές για άλλες 28 περιπτώσεις παρενόχλησης μικρών παιδιών. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο παιδόφιλος φορούσε μάσκα και εισέβαλε στα δωμάτια των παιδιών από την μπαλκονόπορτα, όπως προφανώς συνέβη και στην περίπτωση της Μαντλίν Μακάν.

Τι είπε ανώνυμη πηγή για τον ύποπτο

«Ο ύποπτος δεν είναι άγνωστος στις πορτογαλικές αρχές. Ο ίδιος εξετάζεται και για άλλες περιπτώσεις παιδοφιλίας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από την Αγγλία, διεξάγεται λεπτομερής έρευνα και για την υπόθεση του κοριτσιού από τη Βρετανία», ανέφερε ανώνυμη πηγή της πορτογαλικής αστυνομίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Expresso. Η πηγή που μίλησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα, δεν αποκάλυψε το όνομα ή την εθνικότητα του ύποπτου παιδόφιλου.

Ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Netflix, ανέφερε ότι η βρετανική αστυνομία εξετάζει έναν ύποπτο παιδόφιλο, που εισέβαλλε σε ιδιοκτησίες Βρετανών στο θέρετρο της Πορτογαλίας. Η υπόθεση της Μαντλίν εντάσσεται στη συγκεκριμένη έρευνα.

Επιπλέον χρηματοδότηση για τις έρευνες

Τα νέα στοιχεία που εντόπισαν οι πορτογαλικές αρχές, είναι πιθανόν να οδηγήσουν στον εντοπισμό του απαγωγέα, αν το σενάριο με τον ύποπτο παιδόφιλο επαληθευτεί. Το γεγονός, ωστόσο, ότι η αστυνομία της Πορτογαλίας, ζήτησε και πήρε επιπλέον κονδύλια για τη συνέχιση της έρευνας, δείχνει ότι κάτι ουσιαστικό έχει βρεθεί και ότι δεν πρόκειται απλώς για εικασίες.

Σύμφωνα με το protothema πορτογαλικά Μέσα έγραψαν ότι «η αστυνομία βρίσκεται κοντά στο να μάθει τι έχει συμβεί στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν», επισημαίνοντας ωστόσο, ότι δεν επικρατεί αισιοδοξία για το αν το κορίτσι είναι ζωντανό.

Δώδεκα χρόνια μετά την απαγωγή του 4χρονου τότε κοριτσιού, οι γονείς της μικρής Μαντλίν παραμένουν ανυποχώρητοι και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την έρευνα και την αναζήτηση, φτάνοντας μέχρι το τέλος, όποιο και αν είναι αυτό και για όσο καιρό χρειαστεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ