Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Συνέλαβαν τον «Γιώργο τον Νορμάλ», τον «Μάκη τον Zωγράφο» και τον «Βασίλη τον Καψούρη»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνέλαβαν τον «Γιώργο τον Νορμάλ», τον «Μάκη τον Zωγράφο» και τον «Βασίλη τον Καψούρη»

Άριστα είχαν μάθει τους ρόλους τους ο… «Γιώργος ο Νορμάλ», ο «Μάκης ο Zωγράφος», ο «Βασίλης ο Καψούρης» και άλλοι ρομά, μέλη σπείρας που «όργωναν» επί έξι μήνες τη δυτική Ελλάδα με νοικιασμένο αυτοκίνητο «ψαρεύοντας» θύματα και προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους που τους άνοιγαν τις πόρτες τους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου που τους συνέλαβαν, οι δράστες έλεγαν αρχικά στα θύματά τους ότι είχαν δήθεν επιστροφή 150 ευρώ από τη ΔΕΗ, οπότε αποκτούσαν την εμπιστοσύνη τους. Κατόπιν, τους έδιναν ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ και ζητούσαν… ρέστα βάζοντας στις τσέπες τους 50 ευρώ! Η καλή μπάζα, όμως, γινόταν λίγο μετά, αφού έμπαιναν στο διαμέρισμα και έκαναν τάχα έλεγχο στον ηλεκτρικό πινάκα για να εντοπίσουν τη διαρροή. Μάλιστα, ζητούσαν από τους ιδιοκτήτες να βάλουν μια… κατσαρόλα με νερό για να βράσει!

«Αν η… διαρροή ήταν μεγάλη, τους ζητούσαν να βάλουν και δεύτερη κατσαρόλα, ενώ ταυτόχρονα μιλούσαν με τον ‘διευθυντή’ τους στην υπηρεσία για να τον ενημερώσουν», είπε στυνομικός της Ασφάλειας Αγρινίου.

Στο μεταξύ, ο συνεργός έμπαινε στο διαμέρισμα και έψαχνε στα δωμάτια, μέχρι να βρει χρήματα ή χρυσαφικά. Υπήρξαν περιπτώσεις που άρπαξαν ως και 10.000 ευρώ, ενώ η συνολική λεία της σπείρας ανήλθε σε 90.000 ευρώ! Οι δράστες πιάστηκαν στον… ύπνο από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Αγρινίου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έγινε στις 6 το πρωί της Δευτέρας σε καταυλισμό Ρομά στα Άνω Λιόσια, όπου κατασχέθηκαν έξι αυτοκίνητα. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και γυναίκες, που φέρονται να έπειθαν ηλικιωμένους να τους πουλήσουν ρούχα και τους ξάφριζαν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ