Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Υπόθεση Λ.Τρικαλιώτη: Η «αυτοκτονία» μετατράπηκε σε δολοφονία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Λ.Τρικαλιώτη: Η «αυτοκτονία» μετατράπηκε σε δολοφονία

Η υπόθεση που 22 χρόνια πριν συγκλόνισε το Πανελλήνιο έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων να επιδικάσει στην οικογένεια της θανούσας χρηματικό ποσό που αγγίζει τις 350.000 ευρώ .

Η Λία Τρικαλιώτη είχε βρεθεί νεκρή το 1997 σε χαράδρα βάθους 250 μέτρων, κάτω από το φρούριο του Αγγελοκάστρου.

Όπως αποδείχθηκε σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας Σπύρου Βλάχου, 22 χρόνια μετά η «αυτοκτονία» της ήταν τελικά δολοφονία, με το δικαστήριο να επιδικάζει αποζημίωση από το Δημόσιο στους γονείς της άτυχης Λίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς της 26χρονης τότε κοπέλας είχαν προσφύγει κατά του Ελληνικού Δημοσίου στα Διοικητικά Δικαστήρια, θεωρώντας ότι η Αστυνομία δεν προέβη στις αρμόζουσες ανακριτικές διαδικασίες ως όφειλε, αναφορικά με την διαπίστωση των αιτιών θανάτου της κόρης τους.

Το ιστορικό, τι ανέφεραν τα δημοσιεύματα τότε

Η νεαρή καθηγήτρια μουσικής είχε εξαφανιστεί για τρεις ημέρες από το σπίτι της τον Νοέμβριο του 1997. Το πτώμα της βρέθηκε έπειτα από έρευνες σε μια απότομη χαράδρα, στη βόρεια Κέρκυρα, κάτω ακριβώς από το φρούριο του Αγγελοκάστρου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής οι αστυνομικές Αρχές της Κέρκυρας κι ο ιατροδικαστής, που είχαν εξετάσει το πτώμα της κοπέλας, είχαν αποφανθεί πως η πιθανότερη αιτία θανάτου ήταν η αυτοκτονία.

Οι γονείς της ωστόσο δεν σταμάτησαν να επαναλαμβάνουν με κατηγορικό τρόπο, πως η Λία δολοφονήθηκε. Κυριότερο επιχείρημά τους, ότι το πτώμα της Λίας δεν έφερε σοβαρές εκδορές και κακώσεις. Κάτι που θα έπρεπε να είχε συμβεί, αν η Λία Τρικαλιώτη είχε πέσει από ύψος 250 μέτρων σε μια κακοτράχαλη πλαγιά, όπως η έρευνα των τότε αρμοδίων Αρχών υπεδείκνυε.

Το 1999, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της Κέρκυρας, έγινε εκταφή του πτώματος της 27χρονης και οι ιατροδικαστές κ.κ. Νόνας και Καρακούκης, διενήργησαν νεκροψία. Παράλληλα έγινε αυτοψία στον χώρο του Αγγελοκάστρου.

Οι ιατροδικαστές και οι συνεργάτες τους, κατά την αναπαράσταση έριξαν στο κενό ένα κέρινο ομοίωμα.

Οι διαπιστώσεις από την έρευνα στο πτώμα της Λίας Τρικαλιώτη δεν συμφωνούσαν όπως γίνεται εύκολα κατανοητό με την υπόδειξη ότι έπεσε από 250 μέτρα ύψος.

Πηγή: startmediacorfu.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ