Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα που ρήμαζε ποδοσφαιριστές και πολιτικούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα που ρήμαζε ποδοσφαιριστές και πολιτικούς

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Κορωπίου και Ζωγράφου Αττικής, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ένας 34χρονος άνδρας και 35χρονη γυναίκα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται τρεις επιπλέον συνεργοί τους .

Επώνυμα θύματα

Οι Αλβανοί κακοποιοί «έβαζαν στο μάτι» πολυτελείς μονοκατοικίες στα νότια προάστια και ανάμεσα στα θύματά τους ήταν οι γνωστοί ποδοσφαιριστές Τζιμπρίλ Σισέ, Εμάνουελ Εμενίκε και Σέρχιο Αραούχο, ενώ είχαν καταφέρει να κάνουν διάρρηξη και στο σπίτι που διέμενε η Σοφία Βούλτεψη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. παραβίαζαν παράθυρα και μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων ενώ ταυτόχρονα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους του σπιτιού χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό.

Σε δίκτυο κλεπταποδόχων

Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, καθώς και δύο 2 «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Με 33 περιπτώσεις κλοπών σε Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις ενώ οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ