Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Η Αλβανική μαφία, το κύκλωμα κόκας του Εκουαδόρ και ο γιος γνωστής αστρολόγου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Αλβανική μαφία, το κύκλωμα κόκας του Εκουαδόρ και ο γιος γνωστής αστρολόγου

Τον τρόπο με τον οποίο η αλβανική μαφία παρείσφρησε στα καρτέλ κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής με τη βοήθεια Ελλήνων επιχειρηματιών αποκάλυψαν οι έρευνες των αμερικανικών και των ελληνικών Αρχών. Οι Αμερικανοί πράκτορες της DEA, οι οποίοι συνεργάστηκαν στενά με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ανακάλυψαν ολόκληρη αλβανική παροικία στο Εκουαδόρ, μια χώρα που θεωρείται από τους μεγαλύτερους διαμετακομιστικούς σταθμούς κοκαΐνης στον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελληνες γνώστες της αγοράς κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική, που είχαν αποκτήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους «βαρόνους» των καρτέλ από παλαιότερες «συνεργασίες», έφερναν σε επαφή -με το αζημίωτο- τα «κεφάλια» της παρανομίας από τη γειτονική χώρα με τους εμπόρους της Κολομβίας, του Περού και του Μεξικού. Στο κύκλωμα συμμετείχαν δύο Ελληνες επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ο γιος γνωστής αστρολόγου.

Οι βαρόνοι των καρτέλ

Οι Αμερικανοί διαπίστωσαν ότι στο κερδοφόρο σχέδιο τον πρώτο λόγο τον είχαν Ελληνες επιχειρηματίες χαμηλού προφίλ, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους βαρόνους των καρτέλ, καθώς και στο παρελθόν είχαν εμπλακεί ενεργά στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, οι Ελληνες γνώστες της αγοράς κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική άνοιξαν την «πόρτα» των καρτέλ στην αλβανική μαφία, φυσικά με το αζημίωτο, φέρνοντας σε επαφή τα «κεφάλια» της παρανομίας από τη γειτονική χώρα με τους βαρόνους της Κολομβίας, του Περού και του Μεξικού.

Πολυτελή καταστήματα εστίασης

Οι Ελληνες έπαιρναν προμήθεια από τις δουλειές που έκλειναν οι Αλβανοί μαφιόζοι με τα καρτέλ, καθώς έκαναν τις διαπραγματεύσεις με τους βαρόνους για την αγορά της κοκαΐνης, τη μεταφορά της και τη διακίνησή της στη χώρα του τελικού προορισμού της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» για κάθε δουλειά εισέπρατταν και ποσοστά επί του κέρδους που θα είχαν οι Αλβανοί εισαγωγείς, επειδή τους είχαν φέρει σε επαφή με τις δικές τους γνωριμίες. Στην πορεία οι Ελληνες μεσάζοντες αναζητούσαν τρόπους για να ξεπλύνουν τα μεγάλα κέρδη τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Έτσι, αφού πρώτα άνοιγαν πολυτελή καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης, τους έβαζαν λουκέτο σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρουσιάζοντας ζημίες σε σχέση με τα πολλαπλάσια ποσά που δήθεν σπατάλησαν για να τα στήσουν! Με το υποτιθέμενο κόστος του αποτυχημένου επιχειρηματικού εγχειρήματος «καθάριζαν» τα μεγάλα ποσά που έβγαζαν ακίνδυνα από τη διακίνηση κοκαΐνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ