Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο ιερέας «μάζεψε» εικόνες-κειμήλια και 140.000 ευρώ κι εξαφανίστηκε!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο ιερέας «μάζεψε» εικόνες-κειμήλια και 140.000 ευρώ κι εξαφανίστηκε!

Στο εξωτερικό φέρεται να κάνει τη ζωή του, έχοντας πετάξει τα ράσα από πάνω του, ο ιερέας που κατηγορείται για υπεξαίρεσε ποσού ύψους 140.000 ευρώ και ιερών εικόνων μεγάλης αξίας από τον μητροπολιτικό ιερό ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στο Τύρναβο.

Η υπόθεση αποτελεί το δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης στη Λάρισα και έχιε προκαλέσει αναστάτωση στους πιστούς. Όταν οι άνθρωποι της Μητρόπολης μπήκαν στο σπίτι του ιερέα πριν από λίγες ημέρες, βρήκαν και ορισμένες από τις εικόνες, που έλειπαν από το ναό.

Τους γνωστοποίησε ότι αποσχηματίζεται

Στο μεταξύ, ο κληρικός φέρεται να είχε επικοινωνήσει με στελέχη της Μητρόπολης κατά τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, και τους γνωστοποίησε ότι αποσχηματίζεται. Έτσι, στις 30 Δεκεμβρίου ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στη γιορτή του Αγίου Γεδεών ανακοίνωσε δημόσια την τοποθέτηση νέων ιερέων στο μητροπολιτικό ναό, έχοντας όμως εντοπίσει την “τρύπα” χιλιάδων ευρώ στο ναό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μητροπολίτης είχε απαιτήσει από τον ιερέα μέσα σε εύλογο διάστημα είτε να φέρει πίσω το χρηματικό ποσό που λείπει είτε να παραδώσει παραστατικά δαπανών για τα χρήματα που λείπουν και είναι περίπου 140.000 €. Επίσης, απαίτησε την άμεση επιστροφή των εικόνων που έλειπαν από την εκκλησία εκ των οποίων κάποιες είναι παλιές και μεγάλης αξίας.

Πληροφορίες που ελέγχονται, θέλουν τον ιερέα να έχει εξουσιοδοτήσει συγγενικό του πρόσωπο να επικοινωνεί με τη Μητρόπολη και ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο παρέδωσε το κλειδί του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε, στο κέντρο του Τυρνάβου, και ανήκει στην εκκλησία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ