Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

Bodybuilder, διακινούσε μέσω facebook επικίνδυνα αναβολικά από την Βουλγαρία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Bodybuilder, διακινούσε μέσω facebook επικίνδυνα αναβολικά από την Βουλγαρία

Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε ένας ακόμη bodybuilder, ο οποίος διακινούσε επικίνδυνα αναβολικά σκευάσματα από την Βουλγαρία μέσω facebook.

Πρόκειται για έναν 44χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβάσεις σχετικά με τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για νοθεία τροφίμων. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας Βούλγαρος, που κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα.

Παράνομα και επικίνδυνα

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η αντίστροφη μέτρηση για την δράση του bodybuilder ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη ύστερα από καταγγελίες για την την ύπαρξη λογαριασμού – προφίλ και σελίδας στο Facebook, μέσω του οποίου διαφημίζονταν, προωθούνταν και πωλούνταν παράνομα και επικίνδυνα αναβολικά σκευάσματα που προέρχονταν από την Βουλγαρία σε αθλητές του “Bodybuilding” και του “CrossFit”.

Αμέσως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να φτάσουν στον 44χρονο, η δράση του οποίου προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, σε περιοχή της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.802 δισκία-χάπια, 45 φιαλίδια – αμπούλες, 650 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων.

Και εμπειρογνώμονας του Ε.Ο.Φ.

Όπως διαπιστώθηκε οι αναβολικές ουσίες διακινούνταν κυρίως σε άτομα τα οποία ασχολούνται επαγγελματικά με αθλητικές δραστηριότητες και συμμετείχαν σε αγώνες, είτε ατομικά είτε ως μέλη διαφόρων σωματείων, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής τους διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης. Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμμετείχε και εμπειρογνώμονας του Ε.Ο.Φ., ο οποίος επιβεβαίωσε πως οι κατασχεθείσες ουσίες – σκευάσματα είναι στο σύνολό τους παράνομες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ