Κυριακή 19 Μαϊου 2024

«Da Capo»: Εκλεβε ρεύμα επί πέντε χρόνια και “κέρδισε” 40.000 ευρώ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Da Capo»: Εκλεβε ρεύμα επί πέντε  χρόνια και “κέρδισε” 40.000 ευρώ!

Τα 40.000 ευρώ φτάνει το όφελος της γνωστής καφετέριας Da Capo στο Κολωνάκι από τη ρευματοκλοπή η οποία συνεχιζόταν επί τουλάχιστον πέντε χρόνια! Οπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, η ρευματοκλοπή εντοπίστηκε στη γνωστή καφετέρια στις 9 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, «συνεργείο της εταιρίας την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στην παροχή του εν λόγω καταστήματος παρουσία του υπευθύνου, όπου και διαπίστωσε παρέμβαση στον μετρητή, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή του μεγαλύτερου μέρους της καταναλισκόμενης ενέργειας, γεγονός που κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο στοιχειοθετεί τον χαρακτηρισμό της περίπτωσης ως διαπιστωμένη ρευματοκλοπή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα “δημοκρατία” από την εξέταση του ιστορικού των καταναλώσεων της παροχής «επιβεβαιώνεται η παρέμβαση στον μετρητή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών, ενώ η αξία της αντίστοιχης ποσότητας της μη καταγραφείσας ενέργειας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 40.000 ευρώ». Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ρευματοκλοπής σε καφετέρια του Κολωνακίου, καθώς προ μηνών είχε εντοπιστεί και άλλη περίπτωση σε άλλο γνωστό στέκι.

Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών και η αδυναμία αντιμετώπισης των επιτήδειων από τον ΔΕΔΔΗΕ συνδέεται και με τις πολυετείς καθυστερήσεις στην εγκατάσταση «έξυπνων μετρητών», τουλάχιστον σε όλους τους πελάτες με υψηλές καταναλώσεις. Το περιστατικό με το Da Capo και η προηγούμενη υπόθεση, πάλι στο Κολωνάκι, δείχνει πάντως πως οι ρευματοκλοπές είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ