Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: η Ιωάννα στρέφεται δικαστικά κατά της 35χρονης δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίθεση με βιτριόλι: η Ιωάννα στρέφεται δικαστικά κατά της 35χρονης δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής

Παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώνει κατά πάσα πιθανότητα σήμερα ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση με το «βιτριόλι», ο πληρεξούσιος δικηγόρος του θύματος της φρικιαστικής επίθεσης, Απόστολος Λύτρας.

Η πλευρά της 34χρονης Ιωάννας, με την δήλωση υποστήριξης της δικογραφίας, θα λάβει αμέσως αντίγραφο της δικογραφίας ενώ η υπόθεση ενδέχεται να μεταφερθεί και στα αστικά δικαστήρια, καθώς την άτυχη γυναίκα περιμένουν συνολικά 30 χειρουργικές επεμβάσεις που είναι οικονομικά πολύ δαπανηρές.

Στο μεταξύ στοιχεία για τον παραλογισμό που ζούσε η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας, βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας ενώ οδηγήθηκε χθες στη φυλακή κρατούμενη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, απομονωμένη από τις υπόλοιπες κρατούμενες. Η διεύθυνση των φυλακών, λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση, και θέλοντας να την προστατέψει από το ενδεχόμενο θυμό κρατουμένων γυναικών, προχώρησε στα μέτρα αυτά κράτησης της, ενώ εξ αυτού του λόγου και προαυλίζεται μόνη της.

Οι προβλέψεις της …χαρτορίχτρας

Με επίκεντρο τη σχέση της με τον 40χρονο άνδρα, κατέφευγε ακόμα και σε «χαρτούδες» και «καφετζούδες» πληροφορία που προκύπτει κατά τους αστυνομικούς από τα ιδιόχειρα σημειώματα της 35χρονης Έφης, τα οποία βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της στου Ζωγράφου. Τα αναγραφόμενα στα σημειώματα φέρεται να μην είναι σκέψεις της ίδιας αλλά οι … προβλέψεις που της είχαν κάνει καφετζούδες ή χαρτορίχτρες.

«Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη. Φοβάμαι μια μελαχρινή – καστανή, κάτι έχει κάνει. Θα επιστρέψει μια γυναίκα από το παρελθόν του. Προβληματίζομαι παρά πολύ για το μέλλον… Δουλειά να προσέχω-φίδι….έχει φίδι στη δουλειά του…πρόσωπο πρόβλημα στο νοσοκομείο ή μπορεί να πάμε ταξίδι να το προτείνει», έγραφε η 35χρονη στα σημειώματά της.

Μεταξύ άλλων σημείωνε πως «θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον … Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη και μια ξανθιά φίλη μου. Είμαι αστεράκι και εγωίστρια ή θα αγχωθώ για το μέλλον. Με έχει αγχώσει μια γυναίκα υποσυνείδητα. Βρισκόμαστε και απομακρυνόμαστε».

Σχεδίαζε και άλλες επιθέσεις;

Πάντως η Αστυνομία που αν και συνελήφθη η κατηγορούμενη συνεχίζει την έρευνα της με αμείωτο ρυθμό, εξετάζει το ενδεχόμενο η 35χρονη Έφη να σχεδίαζε και άλλες εγκληματικές επιθέσεις με καυστικό οξύ εναντίον κι άλλων γυναικών που θεωρούσε ότι «καλόβλεπαν» τον 40χρονο άνδρα από το Αίγιο. Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά και αυτήν την πιθανότητα με βάση ορισμένα στοιχεία από το κινητό της, την προεργασία που είχε πραγματοποιήσει και το σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι της στο οποίο ανέφερε: «Θα τσακωθώ με μια μελαχρινή». Σύμφωνα με «tovima.gr», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι ίσως γι’ αυτόν τον λόγο η 35χρονη κράτησε την περούκα, την τηλεκάρτα κλπ, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι της, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει σε νέα επίθεση με τον ίδιο τρόπο και την ίδια μεταμφίεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιδίου δημοσιεύματος η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ να ερευνήσει περαιτέρω την δραστηριότητα της κατηγορούμενης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι είχε προβεί σε μεθοδεύσεις επιθέσεων εναντίον και άλλων γυναικών, οι οποίες προέρχονταν από το επαγγελματικό ή φιλικό περιβάλλον του 40χρονου από τις οποίες θεωρούσε ότι είχε μεγαλύτερες «αφορμές» από εκείνη της άτυχης 34χρονης λογίστριας.

Επιπλέον οι αστυνομικοί θα εξετάσουν αν στίγμα του κινητού της 35χρονης εμφανίστηκε και σε σημεία που διέμεναν κι άλλα άτομα από το περιβάλλον του 40χρονου. Ακόμη θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο η 35χρονη να είχε συνεργό από άτομο του προσωπικού περιβάλλοντος της και το οποίο προσπαθεί να «καλύψει» με την σιωπή της.

Την παρακολουθούσε

Την ίδια ώρα βασικό ερώτημα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ είναι γιατί η 35χρονη παρότι είχε παρακολουθήσει και την κατοικία της 34χρονης Ιωάννας στο Μοσχάτο προ πέντε μηνών, προτίμησε να προχωρήσει σε επίθεση σε πολύβουο σημείο της Καλλιθέας όπου θα υπήρχαν κάμερες οι οποίες θα κατέγραφαν τις κινήσεις της. Σύμφωνα με μια εκτίμηση ίσως αυτό έγινε γιατί γείτονες εντόπισαν τις κινήσεις της ή γιατί η κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας που έμενε η λογίστρια στο Μοσχάτο κλείδωνε και δεν θα μπορούσε να στήσει «καρτέρι» στα σκαλιά του υπογείου ή σε άλλο εσωτερικό σημείο όπως έπραξε στις 20 Μαΐου στα «ανοικτά» γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα.

Ακόμη ερευνάται αν αυτό σχετίζεται με την προσπάθεια της να επιστρέψει γρήγορα στο γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας-όπως έπραξε και στις 19 Μαΐου 2020 όταν τελικώς δεν πρόλαβε για λίγη ωρα την 34χρονη στην Καλλιθέα- προκειμένου να δημιουργήσει άλλοθι.

Τα στοιχεία βρέθηκαν από τις αναλύσεις στο iPhone της Έφης που δείχνουν ότι παρακολουθούσε το θύμα. Στο κινητό της υπήρχε συγκεκριμένα φωτογραφία από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η 34χρονη Ιωάννα στο Μοσχάτο και όπως προέκυψε αυτή είχε τραβηχτεί τον Ιούνιο του 2019 και ενώ ήταν νύχτα. Στην μνήμη του κινητού ακόμη φέρεται να έχει καταγραφεί η αναζήτηση που έκανε στο ίντερνετ για να βρει την περούκα, αποθηκευμένες φωτογραφίες της Ιωάννας από τα προφίλ της σε facebook και instagram και φωτογραφία του ταξί που χρησιμοποίησε η δράστις της επίθεσης. Ακόμα – σύμφωνα πάντα με την ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος- η κατηγορούμενη Έφη είχε βάλει πομπό στο αυτοκίνητό της Ιωάννας και παρακολουθούσε που πήγαινε για ένα χρόνο. Στοιχεία, δε, από την παρακολούθηση έχουν μπει, και στην δικογραφία.

Σοκαρισμένος ο 40χρονος άνδρας

Από την πλευρά του ο άνδρας που βρισκόταν στο επίκεντρο της εμμονής της κατηγορούμενης σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δημήτρη Γκαβέρα, «δεν είχε καταλάβει, δεν μπορούσε να το φανταστεί ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «ο ίδιος δεν θεωρούσε ότι έχει σχέση με κάποια από τις δύο κοπέλες. Ο πελάτης μου δεν είχε συναντήσει την κατηγορούμενη το τελευταίο περίπου 8μηνο. Είχε μία περιστασιακή σχέση, δεν υπήρχε δεσμός».

«Η ζωή του έχει βρεθεί στο φως της δημοσιότητας, τα στοιχεία του, η οικογένειά του έχουν επηρεαστεί και δηλώνει σοκαρισμένος», προσέθεσε ο δικηγόρος.

«Υπάρχουν πολλά θέματα που μας έχουν προβληματίσει. Ο 40χρονος δηλώνει σοκαρισμένος Έχει κάνει κατάθεση, η οποία μεταφέρθηκε ως δήλωσή του. Βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του ίδιου και της οικογένειάς του. Εκείνος θεωρεί ότι δεν έχει άμεση εμπλοκή με την υπόθεση», δήλωσε ακόμη.

«Θα κινηθούμε νομικά. Έχει θιχτεί η υπόληψή του. Ο ίδιος θεωρεί έχει υποστεί ηθική βλάβη, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, είναι εγκλεισμένος στο σπίτι του. Δεν είναι σε θέση να μιλήσει με κανέναν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ