Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Η «φόνισσα του Κορωπίου»: Ένα έγκλημα με πολλούς ενόχους;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η «φόνισσα του Κορωπίου»: Ένα έγκλημα με πολλούς ενόχους;

Ο ρόλος του «πρωταγωνιστή» της ερωτικής αντιπαράθεσης των δύο γυναικών που κατέληξε στη δολοφονία με αποτρόπαιο τρόπο μιας νέας γυναίκας και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, θα ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη.

Το έγκλημα στο Κορωπί, που διέπραξε πριν από τέσσερα χρόνια, η ερωμένη του 44χρονου άνδρα σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του και μητέρας των δύο παιδιών του, ήταν αποτρόπαιο. Ο τρόπος που εκτελέστηκε από την 30χρονη κατηγορούμενη –η οποία και χθες καταδικάστηκε και πάλι σε ισόβια και σε δεύτερο βαθμό- μέσα στο σπίτι του θύματος και μπροστά στα μάτια των δύο αγοριών της, συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Η θύτης και το 35χρονο θύμα διεκδικούσαν, όπως προέκυψε και από την αποδεικτική διαδικασία, τον ίδιο άντρα, τον 44χρονο άνδρα, με τον οποίο και η δράστις είχε επίσης αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο 44χρονος ήταν παντρεμένος 15 χρόνια με το θύμα, ωστόσο διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη νεαρή καταδικασθείσα σε ισόβια.

Τον Αύγουστο του 2016, η 30χρονη σήμερα κατηγορούμενη, εισέβαλε στο σπίτι της Πασπαλά στο Κορωπί και την μαχαίρωσε έξι φορές. Το σκηνικό του φόνου είδαν τα παιδιά του θύματος. Η 35χρονη κατέληξε λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας.

Η κατηγορούμενη λόγω της αγριότητας της πράξης αποκαλέστηκε από τα ΜΜΕ ως «φόνισσα του Κορωπίου», η οποία τόσο σε πρώτο βαθμό, όσο και σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια.

Αν και γνώριζε δεν το απέτρεψε

Ωστόσο το δικαστήριο χθες διέταξε την διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνηθεί εάν ο πρώην σύντροφος της κατηγορουμένης έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας δια παραλείψεως στην πράξη της 30χρονης.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι δικαστές κατόπιν εισήγησης της εισαγγελέως της έδρας η οποία στην αγόρευση της υπήρξε καταπέλτης για την κατηγορούμενη αλλά παράλληλα, ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην συζύγου του θύματος και συντρόφου της κατηγορουμένης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και μαζί με τα πρακτικά της δίκης να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια του συζύγου του θύματος στην υπόθεση. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, θα πρέπει να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους ο 44χρονος δεν φρόντισε παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης να την αποτρέψει.

Μερίδιο ευθύνης

Πάντως κατά τη διάρκεια της δίκης, τον περασμένο Φεβρουάριο καταθέτοντας ο 44χρονος στο δικαστήριο, επιχείρησε να αναλάβει μερίδιο ευθύνης για τα όσα έγιναν, δηλαδή για την διάλυση δύο σπιτιών όπως ανέφερε και την συντριβή των τεσσάρων παιδιών του.

«Δεν πέρναγα καλά με τη Νικολέτα, το μόνο στήριγμά μου ήταν η Θεοδώρα. Το μόνο άτομο που με αγάπησε. Έκανα πολύ μεγάλο λάθος που άφησα την γυναίκα μου και γύρναγα…», είχε υποστηρίξει καταθέτοντας ενώπιον των δικαστών.

«Εγώ φταίω που δεν ξεκαθάριζα την θέση μου. Δεν έκανα τίποτα για αυτό γίνανε όλα αυτά. Τα μπέρδεψα πολύ τα πράγματα. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε σήμερα εδώ. Μια γυναίκα στο χώμα και η άλλη σε αυτή θέση».

Μάλιστα ο άνδρας επέρριψε ευθύνη και στον πατέρα της κατηγορούμενης λέγοντας: « Ο πατέρας της Νικολέτας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για εκείνη. Εμένα περιμένει να της δώσω 50 ευρώ μέσα στη φυλακή. Αν έφτασε η Νικολέτα σε αυτό το σημείο είναι από τον πατέρα της και από εμένα. Αν τα έχω καλά με τη Νικολέτα μέχρι σήμερα είναι για τα παιδάκια που έχουμε…». Αναφερόμενος στον χαρακτήρα των δύο γυναικών για το θύμα είπε ότι δεν ήταν άνθρωπος του καβγά ενώ την κατηγορούμενη χαρακτήρισε ως «τσαμπουκαλού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ