Σάββατο 21 Μαϊου 2022

Άστεγος-ήρωας «έσωσε» το «Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άστεγος-ήρωας «έσωσε» το «Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα»

Στο πρόσωπο της ημέρας έγινε ένας άστεγος που ενημέρωσε την Αστυνομία για την θεαματική όσο και καταστροφική εισβολή διαρρηκτών στο θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» του καταξιωμένου ηθοποιού Νίκου Δάφνη, στο Νέο Φάληρο, που έγινε μπροστά στα μάτια του χθες τα ξημερώματα.

Χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό ένα αυτοκίνητο, οι διαρρήκτες γκρέμισαν με την όπισθεν τις πόρτες προκαλώντας μεγάλες ζημιές και εισέβαλαν στο θέατρο, απ’ όπου άρπαξαν 300 με 400 ευρώ που υπήρχαν στην ταμειακή και κάποια μηχανήματα από τον εξοπλισμό, όπως ενισχυτές και μικρόφωνα.

Την ώρα της εισβολής, μόλις δέκα μέτρα παραδίπλα κοιμόταν ένας άστεγος, ο κ. Γιάννης, που δεν φοβήθηκε να συγκρατήσει χαρακτηριστικά των δραστών και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς που κατέφθασαν άμεσα.

Ο κ. Γιάννης, Αιγυπτιώτης Έλληνας που κατέληξε άστεγος λόγω ανεργίας αν και μιλά πέντε γλώσσες, παρατήρησε ότι οι διαρρήκτες ήταν νεαροί περίπου 20 – 25 χρόνων και η πινακίδα του αυτοκινήτου ήταν η λεγόμενη «κόκκινη» για όσους έχουν μειωμένη φορολογία.

Είναι ενδεικτικό ότι στη σελίδα του θεάτρου στο Facebook, εργαζόμενοι και συνεργάτες έγραψαν:

“Ο κύριος Γιάννης ο πρωταγωνιστής της ημέρας. Ο ήρωας μας. Μας έσωσε. Κύριε Γιάννη respect.”, αφιερώνοντάς του τις “Θερμοπύλες” του Καβάφη.

Από την πλευρά του ο γνωστός ηθοποιός, Νίκος Δάφνης, προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του λέγοντας μάλιστα με μια δόση χιούμορ ότι οι δράστες “πεινάνε, κανείς δεν σπάει την πόρτα ενός θεάτρου για να πάει στα μπουζούκια”. Μάλιστα, οι ζημιές αποκαταστάθηκαν το ίδιο πρωί και η “Γέφυρα” -όπως ξέρουν όλοι το θέατρο- υποδέχτηκε περίπου 150 μαθητές που παρακολούθησαν την παράσταση “Ο έμπορος της Βενετίας”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ