Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Έρευνα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει τα επόμενα 20 χρόνια!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρευνα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει τα επόμενα 20 χρόνια!

Η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στα επόμενα δέκα με 20 χρόνια θεωρείται «ρεαλιστική πιθανότητα» από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε 11 χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ελλάδα, Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία και Πολωνία Αυτή είναι η «ετυμηγορία» έρευνας της YouGov για λογαριασμό της δεξαμενής σκέψης European Council on Foreign Relations.

Να σημειώσουμε ότι από τις 14 χώρες της ΕΕ, όπου διεξήχθη η έρευνα και που διαθέτουν το 80% των εδρών στο ευρωκοινοβούλιο, μόνον στη Σουηδία, τη Δανία και την Ισπανία πέφτει κάτω από το μισό το ποσοστό εκείνων που προβλέπουν κατάρρευση εκ των έσω της Ένωσης.

Πρόβλεψη και για πιθανό πόλεμο

Εξίσου ανησυχητικό είναι ότι τρεις στους δέκα Ευρωπαίους θεωρούν ρεαλιστική πιθανότητα μια πολεμική σύρραξη μεταξύ κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποσοστό που είναι ιδιαίτερα υψηλό μεταξύ εκείνων που σκέφτονται να απέχουν από τις ευρωεκλογές ή να ψηφίσουν ακραίες ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις. Έτερη πηγή ανησυχίας για τους πολίτες της ΕΕ είναι η πτώση της αγοραστικής τους δύναμης. Σύμφωνα με την έρευνα μόλις ένας στους τρεις Γερμανούς και ένας στους τέσσερις Γάλλους και Ιταλούς μπορούν να βάλουν κάποιο ποσό στην άκρη στο τέλος του μήνα.

Τα ευρήματα της έρευνας αντανακλούν μια διαδεδομένη ανησυχία ενόψει των ευρωεκλογών, που προκλήθηκε εν μέρει από τις προειδοποιήσεις Ευρωπαίων ηγετών, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να μη χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους για να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας, την ανάρρηση στην εξουσία λαϊκιστικών κυβερνήσεων σε κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις δημοσκοπήσεις που προβλέπουν άνοδο των ακραίων δυνάμεων, προοπτική που εγείρει τον κίνδυνο παράλυσης στο ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ