Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Αθώος δράστης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου κοριτσιού γιατί το θύμα έδειχνε μεγαλύτερο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώος δράστης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου κοριτσιού γιατί το θύμα έδειχνε μεγαλύτερο

Απόφαση η οποία προκαλεί ερωτηματικά εξέδωσε Δικαστήριο της Μαδρίτης για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού.

Το Δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο, υιοθετώντας τους ισχυρισμούς του ότι το 11χρονο θύμα έδειχνε μεγαλύτερο από την ηλικία του.

Το τραγικό περαστικό έλαβε χώρα στις 15 Αυγούστου 2014, όταν το θύμα ήταν 11 ετών και ο δράστης 25 ετών. Την εποχή εκείνη το όριο για συναίνεση σε σεξουαλική συνεύρεση ήταν τα 13 χρόνια. Έναν χρόνο μετά, το ηλικιακό όριο στον ισπανικό Ποινικό Κώδικα άλλαξε και έγινε τα 16 χρόνια.

Ο δράστης και το κοριτσάκι συναντήθηκαν την ώρα που έκαναν βόλτα τους σκύλους τους και δεν γνωρίζονταν από πριν, μίλησαν για λίγο και στη συνέχεια ο άνδρας της πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά και εκείνη, όπως παραδέχθηκε, δέχθηκε. Αν και το κορίτσι υποστήριξε ότι του είπε την πραγματική ηλικία της, ο δράστης υποστήριξε ότι αυτό δεν έγινε ποτέ.

Κατά τη διάρκεια δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης ο 25χρονος υποστήριξε ότι είχε την εντύπωση ότι το κορίτσι ήταν τουλάχιστον 15 ετών, ενώ σταδιακά ανέβαζε την ηλικία, φτάνοντας στο δικαστήριο να πει ότι νόμιζε ότι το κορίτσι ήταν 19 ετών.

Το δικαστήριο, στο σκεπτικό της απόφασής του τόνισε ότι από την στιγμή που το όριο ηλικίας για συναίνεση τότε ήταν τα 13 έτη και το κορίτσι έδειχνε μεγαλύτερο από την ηλικία του, πράγμα που «επιβεβαίωσε και ο δικαστής που παρέπεμψε την υπόθεση στο δικαστήριο», ο 25χρονος δεν μπορούσε να καταδικαστεί. Επίσης, αναφέρει ότι το κορίτσι, όταν κατέθεσε στην αστυνομία και την εξέτασαν οι γιατροί, «έπεσε σε αντιφάσεις» και «φαινόταν ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να μην τη μαλώσει ο πατέρας της».

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έλαβε υπ’ όψιν του ιατρική γνωμάτευση που έγινε έναν χρόνο μετά το περιστατικό, σύμφωνα με την οποία το κορίτσι έχει αναπηρία σε βαθμό 65% λόγω διαταραχής της προσωπικότητας, γνωστικών διαταραχών και συναισθηματικής διαταραχής.

Το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έπειτα από έφεση από το Ανώτατο Δικαστήριο που διαπίστωνε «ελλιπή αιτιολόγηση» στην πρωτόδικη επίσης αθωωτική απόφαση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ