Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ανδρέας Λοβέρδος: Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανδρέας Λοβέρδος: Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία

Τα στοιχεία που επικαλείται στις επτά μηνύσεις που έχει καταθέσει για την υπόθεση Novartis αλλά και τις αγορεύσεις του στη Βουλή, επικαλείται ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στις εξηγήσεις του ενώπιον των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς όπου έχει κληθεί  ,με την ιδιότητα του υπόπτου, για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδρος κάνει λόγο για “άθλια πολιτική σκευωρία” που στήθηκε σε βάρος του χαρακτηρίζοντας  “δυσώδη” την υπόθεση η οποία , όπως λέει αποτελεί “κυλώνειο άγος για τη χώρα μας”.

Όπως επισημαίνει σε δήλωση του, “Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί. Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, κυλώνειο άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους”.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λοβερδος έχει ως εξής:

“Κατέθεσα σήμερα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς τις επτά μηνύσεις, που έχω ασκήσει κατά των ψευδομαρτύρων της πολιτικής σκευωρίας «Novartis», κουκουλοφόρων και μη, καθώς και τις τρεις σχετικές με αυτή τη δυσώδη υπόθεση αγορεύσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στις μηνύσεις και τις αγορεύσεις μου καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης. Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί. Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, κυλώνειο άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους. Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ