Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

«Αντάρτικο» στην Ιταλία για το θέμα των μεταναστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Αντάρτικο» στην Ιταλία για το θέμα των μεταναστών

«Αντάρτικο» κατά του υπουργού εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι ξεκίνησαν οι δήμαρχοι της Νάπολης και του Παλέρμο ανακοινώνοντας ότι δεν θα εφαρμόσουν τον νέο νόμο της κυβέρνησης για θέματα των αιτούντων άσυλο.

Έτσι οι δήμαρχοι της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις και του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο, έκαναν γνωστό ότι δεν θα εφαρμόσουν διατάξεις του νέου νόμου για την ασφάλεια και την μετανάστευση που προώθησε η ιταλική κυβέρνηση.

Ο υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι είχε κάνει σαφές ότι η άδεια παραμονής, από μόνη της, δεν θα δίνει αυτόματα δικαίωμα, πλέον, στην απόκτηση ταυτότητας, η οποία στην Ιταλία εκδίδεται από τους διάφορους δήμους.

Οι δυο δήμαρχοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να χορηγούν ταυτότητες (που σημαίνει και δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια περίθαλψη) στους αιτούντες άσυλο οι οποίοι διαθέτουν άδεια παραμονής.

«Με τόσα προβλήματα που έχει η πόλη του, ο δήμαρχος Ορλάντο αποφάσισε να ασχοληθεί με την κοινωνική ανυπακοή και τους μετανάστες», σχολίασε ο Σαλβίνι.

«Τα νέα αυτά μέτρα της κυβέρνησης καταργούν την ανθρωπιστική προστασία και μετατρέπουν σε παράνομο ό,τι μέχρι χθες ήταν νόμιμο», απάντησε ο Λεολούκα Ορλάντο, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό «παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ