Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Απάντηση συμβολαιογράφων σε διαμαρτυρίες πολιτών για πλειστηριασμό: Οι νόμοι ισχύουν για όλους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση συμβολαιογράφων σε διαμαρτυρίες πολιτών για πλειστηριασμό: Οι νόμοι ισχύουν για όλους

«Οι νόμοι ισχύουν για όλους και εφαρμόζονται σε όλους» διαμηνύει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, απαντώντας σε διαμαρτυρίες πολιτών στη Μυτιλήνη, για πλειστηριασμό ακινήτου ο οποίος έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει:

«Σχετικά με διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα σε συμβολαιογραφείο της Μυτιλήνης, σχετιζόμενες με πλειστηριασμό που έχει οριστεί την Πέμπτη 07.11.2019 επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε τα εξής:

Όλοι οι πλειστηριασμοί υλοποιούνται σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων και ο συγκεκριμένος ως άνω πλειστηριασμός πραγματοποιείται μετά την απόρριψη από το δικαστήριο όλων των ενδίκων μέσων που άσκησαν οι οφειλέτες κατά της διαδικασίας πλειστηριασμού. Τα βάρη του συγκεκριμένου πλειστηριασμού αφορούν συνολικές οφειλές μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος επί ακινήτου που βρίσκεται σε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Χίου, καθώς και εγγεγραμμένης κατάσχεσης υπέρ συγκεκριμένης τράπεζας.

Φρόνιμο είναι και απαραίτητο όλοι οι εμπλεκόμενοι άρα και οι διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες μας, να γνωρίζουν όλα τα πραγματικά περιστατικά άρα και τις οφειλές εκάστης διαδικασίας.

Οι πλειστηριασμοί σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο, αναστέλλονται μόνο μετά από δικαστικές αποφάσεις ή απόφαση του επισπεύδοντα δανειστή. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και εφαρμόζονται σε όλους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ