Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Γαλλία: Με νόμο-έκτρωμα βγάζουν τις μάσκες από τα «κίτρινα γιλέκα»!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γαλλία: Με νόμο-έκτρωμα βγάζουν τις μάσκες από τα «κίτρινα γιλέκα»!

Το γαλλικό Κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νέο νόμο που περιλαμβάνει αυστηρούς περιορισμούς για τους συμμετέχοντες σε διαδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο δύσκολες τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» και των υπόλοιπων ομάδων, που κάθε εβδομάδα δίνουν το «παρών» στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος απαγορεύει την κάλυψη του προσώπου με μάσκες ή κουκούλες, ενώ επιτρέπει στις Αρχές να εμποδίζουν σε συγκεκριμένα άτομα να παίρνουν μέρος στις  διαδηλώσεις.

Φυλάκιση και πρόστιμο 15.000 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι όποιος συλληφθεί να κάνει χρήση μάσκας ή κουκούλας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων θα κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 15.000 ευρώ! Αντίστοιχα, αν ένα άτομο, στο οποίο έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, εντοπιστεί να διαδηλώνει, θα κινδυνεύει με εξάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 7.500 ευρώ.

Πολλοί Γάλλοι νομοθέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ο νέος νόμος θα μπορούσε να έχει επίπτωση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Την ίδια ώρα, οι υπέρμαχοι του νέου νόμου υποστηρίζουν ότι με τους στοχευμένους αποκλεισμούς διαδηλωτών θα περιορίζονται μόνο όσοι είναι ταραξίες. Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BMFTV, η εκπρόσωπος του προέδρου Μακρόν Ορόρ Μπερζέ τόνισε πως ο νέος νόμος δεν θέλει να περιορίσει τις ελευθερίες του ατόμου, αλλά να τις προστατέψει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ