Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Δημ. Παπαγγελόπουλος: Καταγγέλλει παρακρατικές μεθόδους με βάση αναφορά της Ελ. Τουλουπάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημ. Παπαγγελόπουλος: Καταγγέλλει παρακρατικές μεθόδους με βάση αναφορά της Ελ. Τουλουπάκη

Σκληρή δήλωση στην οποία γίνεται αναφορά για «παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι» στην υπόθεση Novartis, έκανε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στην τοποθέτηση αυτή αφορμή στάθηκε η αναφορά των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του documento σύμφωνα με την οποία ο Στουρνάρας απείλησε τον Μανιαδάκη όταν είχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ειδικότερα, η εν λόγω αναφορά διαβιβάστηκε στη Βουλή από τους αντεισαγγελείς Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη και σε αυτή η επικεφαλής Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροί της υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, τον Οκτώβριο- Νοέμβριο του 2018, όταν ακόμη ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας, τους ενημέρωσε πως τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Και μάλιστα ότι τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες.

Η αναφορά των Εισαγγελέων έχει κατατεθεί ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και έχει διαταχθεί βάση αυτής προκαταρκτική εξέταση.

Με αφορμή την αναφορά, διετάχθη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως. Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες.

Το πρόβλημα πλέον δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας.

Η Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος πως θα πράξει το καθήκον της. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Ενέργειες σαν αυτή που περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης και οι παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.

Το υπόσχομαι. Ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και είμαι βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα πάντα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ