Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2020

Δικαστικοί υπάλληλοι: Οι καθυστερήσεις στην παραλαβή του εκλογικού υλικού οφείλεται στους δικαστικούς αντιπροσώπους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστικοί υπάλληλοι:  Οι καθυστερήσεις στην παραλαβή του εκλογικού υλικού οφείλεται στους δικαστικούς αντιπροσώπους

Αρνούνται κατηγορηματικά οι δικαστικοί υπάλληλοι ότι φέρουν ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην παραλαβή του εκλογικού υλικού.  Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της Αθήνας τονίζει ότι αιτία των καθυστερήσεων ήταν η ελλιπής συμπλήρωση και τα λάθη στα πρακτικά και τα βιβλία διαλογής από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος και η Γ.Γ του ΣΔΥΑ αναφέρεται:

Σχετικά με την άποψη που εκφράστηκε, σύμφωνα με την οποία η δυσλειτουργία και οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την παράδοση του εκλογικού υλικού, οφείλονταν στην έλλειψη Δικαστικών Υπαλλήλων, θέλουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

  1. Το Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχε την ευθύνη της παραλαβής του εκλογικού υλικού, είχε στην διάθεσή του 600 και πλέον Δικαστικούς Υπαλλήλους και είχε συστήσει για τον σκοπό αυτό 57 εκλογικά συνεργεία αποτελούμενα από έναν Δικαστικό Λειτουργό και δύο ή τρεις Δικαστικούς Υπαλλήλους, ανάλογα με την ώρα αιχμής.
  2. Λόγω του μεγάλου αριθμού Εκλογικών Τμημάτων (9.300 υπάγονταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών), για πρώτη φορά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δικαστικών Αντιπροσώπων, ορίστηκε ως χώρος παράδοσης και το Ειρηνοδικείο Αθηνών.
  3. Την ευθύνη της παραλαβής του εκλογικού υλικού είχε ο Δικαστικός Λειτουργός, ο οποίος εξέδιδε σχετική βεβαίωση, αφού διαπιστωνόταν η ορθή και πλήρης συμπλήρωση των βιβλίων των εκλογών από τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους.

Οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την παράδοση του εκλογικού υλικού δεν οφείλονταν σε καμία περίπτωση στον αριθμό των Δικαστικών Υπαλλήλων που εργάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά αποκλειστικά και μόνο στην ελλιπή συμπλήρωση των Πρακτικών και των Βιβλίων Διαλογής από έναν αριθμό Δικαστικών Αντιπροσώπων οι οποίοι υποχρεώθηκαν να τα συμπληρώσουν επί τόπου καθυστερώντας τη ροή της όλης διαδικασίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ