Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Συνελήφθη στην Αλβανία ο δεύτερος δράστης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Συνελήφθη στην Αλβανία ο δεύτερος δράστης

Στο νοσοκομείο των Τιράνων νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Αλεξαντερ Μάτα, ο καταζητούμενος από την ελληνική αστυνομία ως ο δεύτερος εκ των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Μάτα μαζί με έναν φίλο του έπεσε σε ενέδρα μελών αντίπαλης συμμορίας  τα ξημερώματα στο χωριό Πόρο της Αυλώνας, στη διάρκεια του οποίου ο ίδιος τραυματίσθηκε, ενώ ο φίλος του, ηλικίας 22 ετών σκοτώθηκε. Ο 32χρονος Μάτα, που έχει το προσωνύμιο “Φτερωτός Μαραντόνα”-  συνελήφθη λίγο αργότερα από την αλβανική αστυνομία. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης λίγο αργότερα βρέθηκε καμμένο σε μικρή απόσταση από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής ένα πολυτελές αυτοκίνητο που εκτιμάται ότι είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες.

Η ελληνική αστυνομία είχε εκδώσει σε βάρος του Μάτα διεθνές ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέθετε η ΕΛΑΣ, ο Μάτα είχε διαφύγει στην πατρίδα του  μετά από ληστεία που είχε κάνει  σε κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου.

Ο «φτερωτός Μαραντόνα» είχε αφήσει σημείωσε προς την αστυνομία, μετά τη ληστεία κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου, στο οποίο παραδεχόταν την εμπλοκή του και στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Ειδικότερα, το σημείωμα προς την ΕΛΑΣ  έγραφε:

Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», ανέφερε ο δολοφόνος υπογράφοντας ως… «Φτερωτός Μαραντόνα».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε συλληφθεί ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ αυτό που ήταν για τον δεύτερο ήταν, ότι είχε διαφύγει στην Αλβανία. Όπως αποδεικνύει η υπόθεση, φαίνεται ότι ο Αλβανός επέστρεψε και το δήλωσε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο.

Σήμερα  ωστόσο αποκαλύφθηκε, ότι  ο Αλβανός, αυτοαποκαλούμενος στο σημείωμα ως «Φτερωτός  Μαραντόνα», εκτός από τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο, λίγες ημέρες νωρίτερα  είχε ληστέψει υποκατάστημα της Alpha Bank στη Μεσσήνη, αρπάζοντας  το ποσό  των 2.700 ευρώ.

Ο Αλβανός  είχε μπει στην Alpha Bank στις 8.35΄ το πρωί στις 18 Ιουνίου, πήγε στο ταμείο, έβγαλε από το σακίδιο που είχε στον ώμο του ένα όπλο και ακινητοποίησε τον υπάλληλο. Άρπαξε 2.700 ευρώ και διέφυγε μέσα σε πέντε λεπτά πεζός, όπως φαίνεται στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ