Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022

Εισαγγελείς κατά Πολάκη για τις δηλώσεις για τη Δικαιοσύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελείς κατά Πολάκη για τις δηλώσεις για τη Δικαιοσύνη Ο Παύλος Πολάκης

Σταματήστε να στέκεστε απέναντι και μάλιστα παρεμβατικά στη Δικαιοσύνη, είναι ουσιαστικά το μήνυμα των Εισαγγελέων προς τον Παύλο Πολάκη και γενικότερα τα πολιτικά πρόσωπα.

Η Ενωση Εισαγγελέων με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο οποίος είπε πως «πρέπει να υπάρξουν φυλακίσεις» ενόψει της προεκλογικής περιόδου, στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της “για το γεγονός, όπως αναφέρεται , ότι η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης”.

Τους καλεί “να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της”

Παράλληλα καλεί καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να “παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων.

“Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης,  η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή  της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Καλεί τους εκπροσώπους της Kυβέρνησης,

– Να παύσουν  εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση  απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες  λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων  τους και

– Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη  ανεξαρτησία της  που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ