Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2020

Εκδικάζεται η έφεση για τον συνταξιούχο που είχε δικαιωθεί πρωτόδικα για τα αναδρομικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκδικάζεται η έφεση για τον συνταξιούχο που είχε δικαιωθεί πρωτόδικα για τα αναδρομικά

Μια κρίσιμη δικαστική μάχη, μια δίκη – πιλότος για τα αναδρομικά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι από τις περικοπές και την κατάργηση των δώρων με τους νόμους του 2012 οι οποίοι έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί από το ΣτΕ είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα 19 Απριλίου.

Στην αίθουσα του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, θα εκδικαστεί η έφεση του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία ο 70χρονος Οδυσσέας Τσολογιάννης δικαιώθηκε να λάβει αναδρομικά 11.184 ευρώ.

Ο συνταξιούχος έχει δηλώσει ότι «αυτή τη φορά δεν είναι δυνατόν να δοθεί νέα αναβολή, ακόμη και αν οι νομικοί εκπρόσωποι του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ το ζητήσουν από την έδρα».

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το ότι οι δικηγόροι των δύο φορέων ήδη ζήτησαν και πήραν αναβολή της δίκης την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, οπότε και αρχικά είχε οριστεί η διεξαγωγή της. Στον κ. Τσολογιάννη το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2018 αποφάνθηκε ότι δικαιούται να του επιστραφούν συνολικά 11.184 ευρώ από παράνομες περικοπές στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

Ο συνταξιούχος, σύμφωνα με το enikonomia.gr, αρχικά είχε προσφύγει δικαστικά το 2013. Στη συνέχεια προέβη σε νέα προσφυγή το 2015. Δεδομένου ότι μια νέα αναβολή φαντάζει αδύνατη, οι νομικοί εκπρόσωποι του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ αναμένεται, μεταξύ άλλων, να υποστηρίξουν ότι κατά περίπτωση ορθώς εφαρμόστηκαν οι περικοπές των νόμων του 2012

Όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, θα καθαρογραφεί και θα γνωστοποιηθεί μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ