Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Εξάρχεια: Οι Λιμενικοί ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς «μαϊμού»;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξάρχεια: Οι Λιμενικοί ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς «μαϊμού»;

Μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Η Καθημερινή». Σύμφωνα με αυτή την αποκάλυψη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 04/04/2019 στα Εξάρχεια οι ένοπλοι που ακινητοποίησαν λιμενικούς, που είχαν πάει για έφοδο σε συγκεκριμένο σπίτι, προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς!

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, στις καταθέσεις τους αξιωματούχοι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά το είπαν αυτό στις καταθέσεις τους. Την πρακτική αυτή έχουν υιοθετήσει στο παρελθόν οργανωμένες συμμορίες αλλά και ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες. Αυτό δείχνει πόσο σοβαρό ήταν το συγκεκριμένο περιστατικό στα Εξάρχεια.

Οι πηγές του Λιμενικού λένε ότι βγαίνοντας από το υπό κατάληψη κτίριο στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, οι άνδρες του Κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ήρθαν αντιμέτωποι με τα προτεταμένα όπλα των αγνώστων που τους φώναξαν «αστυνομία, ακίνητοι».

“Συνάδελφοι είμαστε…”

Για λίγο τα στελέχη του Λιμενικού πίστεψαν πως είχαν μπροστά τους πραγματικούς αστυνομικούς και μάλιστα φώναξαν προς το μέρος τους: «συνάδελφοι είμαστε». Άλλοι μάλιστα επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα για να μην γίνει κάποιο ατύχημα. Μόνο όταν ένας από τους ένοπλους κόλλησε το όπλο του στον κρόταφο του λιμενικού κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν είχαν αστυνομικούς.

Τους διέταξαν να βγάλουν τα όπλα από τις θήκες τους. Οι ένοπλοι σύμφωνα πάντα με πηγές του Λιμενικού, φάνηκαν ότι είχαν ειδική εκπαίδευση αφού τους διέταξαν να βγάλουν τα όπλα από τις θήκες τους τραβώντας τα με τα δυο δάκτυλα από την λαβή. Αυτή η πρακτική, σύμφωνα με τους λιμενικούς, διδάσκεται σε σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, ένας ήταν ο αρχηγός αφού έδωσε το σύνθημα για αποχώρηση και διέφυγαν με ευκολία με δυο αυτοκίνητα. Πάντως στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τις συγκεκριμένες καταθέσεις.

πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ