Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Επτά Νιγηριανοί στρατιώτες προστέθηκαν στους 27000 νεκρούς από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επτά Νιγηριανοί στρατιώτες προστέθηκαν στους 27000 νεκρούς από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον επτά νιγηριανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον της βάσης τους από τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, ανακοίνωσε το επιτελείο χθες Τετάρτη.

Ωστόσο, ένας αξιωματικός του στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο απολογισμός είναι πολύ βαρύτερος. «Χάσαμε 18 άνδρες στις μάχες, που διήρκεσαν επτά ώρες», δήλωσε ο αξιωματικός τηλεφωνικά από τη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο.

Μια παραστρατιωτική οργάνωση που βοηθά τον στρατό στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών ανέφερε επίσης ότι 18 πτώματα στρατιωτικών μεταφέρθηκαν στο Μονγκούνο, περίπου 120 χιλιόμετρα από τη βάση η οποία έγινε στόχος της επίθεσης της Μπόκο Χαράμ.

Αυτοαποκαλούνται “Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική”

Η Μπόκο Χαράμ, ειδικά η φράξια της που αποκαλείται Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική, δρα κυρίως στην περιοχή της λίμνης Τσαντ, όπου έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της εναντίον στρατιωτικών βάσεων.

Τουλάχιστον 27.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ — που ξέσπασε στη Νιγηρία το 2009 κι εξαπλώθηκε σε γειτονικά κράτη — και στις συχνά χωρίς διάκριση κατασταλτικές επιχειρήσεις του στρατού. Η σύρραξη προκάλεσε μια εξαιρετικά σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στο βόρειο τμήμα της πολυπληθέστερης αφρικανικής χώρας, με τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ