Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ε. Μαλέσιος προς επικεφαλής Αρχής κατά του Ξεπλύματος: Δώστε στη δημοσιότητα τα αποτέλεσμα του ελέγχου των λογαριασμών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ε. Μαλέσιος προς επικεφαλής Αρχής κατά του Ξεπλύματος: Δώστε στη δημοσιότητα τα αποτέλεσμα του ελέγχου των λογαριασμών

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες απέστειλε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Μαλέσιος.

Ας σημειωθεί πως πριν από δύο μήνες είχε δοθεί η εντολή να ανοίξουν προς διερεύνηση οι λογαριασμοί του κ. Μαλέσιου ο οποίος είχε υποστηρίξει πως ήταν μοναδική ευκαιρία προκειμένου να λάμψει η αλήθεια για το πρόσωπό του απέναντι στις συκοφαντίες, που όπως σημείωνε, είχε δεχτεί.

Στην επιστολή του σήμερα, υποστηρίζει, πως μέχρι τώρα έχουν παρέλθει περίπου δυόμιση μήνες από τότε που άνοιξαν οι λογαριασμοί του και οι υπηρεσίες διεξάγουν τις έρευνες, χρονικό διάστημα, που όπως τονίζει, οποίο θεωρώ επαρκέστατο, για την ολοκλήρωση του έλεγχου των ολιγάριθμων και απλών λογαριασμών Ταμιευτηρίου τόσο εκείνου όσο και της συζύγου του από τις αρμόδιες αρχές.

«Σας υποβάλω λοιπόν σήμερα δημόσια το αίτημα μου, για την γνωστοποίηση στην Ελληνική κοινή γνώμη του πορίσματος με το αποτέλεσμα της έρευνας, που διεξήγαγε η Αρχή σας στους λογαριασμούς μας.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος της διερεύνησης των λογαριασμών μας από τις υπηρεσίες της Αρχής σας πιστεύω, πως είναι αναγκαία μετά την διαρροή στα ΜΜΕ του εγγράφου με το οποίο ζητήσατε ως Αρχή στις 30 Οκτωβρίου 2018 από τις Ελληνικές τράπεζες το άνοιγμα των λογαριασμών μας», σημειώνει στην επιστολή του.

Αυτούσια η επιστολή του πρώην υπουργού:

«Αξιότιμη κα Πρόεδρε

Πριν από  2 και πλέον μήνες διέρρευσε στα  ΜΜΕ ότι ζητήθηκε από την Αρχή σας το  άνοιγμα των τραπεζικών μου λογαριασμών καθώς και της συζύγου μου.

Αμέσως τότε από την πρώτη στιγμή της διαρροής δήλωσα δημοσίως πως:

«Θεωρώ την απόφασή σας να ανοίξετε τους λογαριασμούς μας, ως την μοναδική ευκαιρία να λάμψει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η αλήθεια για το πρόσωπό μου και μέσα από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των αρμοδίων Αρχών να καταπέσουν οριστικά οι συκοφαντίες τις οποίες είχε επιρρίψει  στο πρόσωπό μου η εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ και ο εκδότης της Γιώργος Κουρής εδώ και 15 χρόνια,  και να δοθεί έτσι ένα τέρμα στην αναπαραγωγή  αυτών των  συκοφαντιών ανάλογα με την πολιτική συγκυρία»

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσα δημοσίως την Αρχή σας πως:

«Όχι μόνο δεν θα φέρω προσκόμματα, αλλά αντίθετα θα βοηθήσω αν χρειαστεί το έργο των ερευνών των αρμοδίων αρχών».

Μέχρι τώρα έχουν παρέλθει περίπου δυόμιση μήνες από τότε που άνοιξαν οι λογαριασμοί μας και οι υπηρεσίες σας διεξάγουν τις έρευνες, χρονικό διάστημα το οποίο θεωρώ επαρκέστατο, για την  ολοκλήρωση του έλεγχου των ολιγάριθμων και απλών λογαριασμών Ταμιευτηρίου εμένα και της συζύγου μου από τις υπηρεσίες της Αρχής της οποίας προΐστασθε.

Σας υποβάλω λοιπόν σήμερα δημόσια το αίτημα μου, για την  γνωστοποίηση στην Ελληνική κοινή γνώμη του πορίσματος με το αποτέλεσμα της έρευνας, που διεξήγαγε η Αρχή σας στους λογαριασμούς μας.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος της διερεύνησης των λογαριασμών μας από τις υπηρεσίες της Αρχής σας πιστεύω, πως είναι αναγκαία μετά την διαρροή στα ΜΜΕ του εγγράφου με το οποίο ζητήσατε ως Αρχή στις 30 Οκτωβρίου 2018 από τις Ελληνικές τράπεζες το άνοιγμα των λογαριασμών μας.

Θεωρώ αναγκαία την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου των λογαριασμών μας από της υπηρεσίες σας, γιατί η διαρροή αυτή, που προκάλεσαν οι σκοπιμότητες και οι μεθοδεύσεις κάποιων κύκλων, είχε ως αποτέλεσμα εγώ και η σύζυγος μου να καταστούμε στα μάτια της Ελληνικής κοινωνίας ύποπτοι για ενδεχόμενη διάπραξη της εγκληματικής πράξης του ξεπλύματος χρημάτων προερχόμενων από εγκληματική δραστηριότητα και επί του προκειμένου χρημάτων από δωροδοκία.

κα Πρόεδρε,

μετά  ακριβώς από την παραπάνω αναφερθείσα μεθοδευμένη διαρροή στα ΜΜΕ είμαι υποχρεωμένος, αφού επικαλεστώ την ευαισθησία σας ως άνθρωπος, αλλά και το αίσθημα του καθήκοντος που οφείλετε να έχετε ως έγκριτος  νομικός, για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, να σας ζητήσω σήμερα, να δώσετε άμεσα στην δημοσιότητα το πόρισμα των ερευνών σας από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών μας.

Για εμένα και για την οικογένεια μου αυτή η γνωστοποίηση του πορίσματός σας σχετίζεται με την προστασία της ηθικής μου υπόστασης, της τιμής, της υπόληψης και της αξιοπρέπειας   της δικής μου και των μελών της οικογενείας μου, αγαθά τα οποία αφενός μεν ουδείς έχει το δικαίωμα να μας τα προσβάλλει και αφετέρου η πολιτεία, και στην προκειμένη περίπτωση  εσείς, έχετε εκ του νόμου το καθήκον να τα περιφρουρείτε και να τα προστατεύετε.

κα Πρόεδρε,

Θέλω να πιστεύω πως δεν θα παραβλέψετε το αίτημά και θα δώσετε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου των λογαριασμών μας, ώστε σύντομα να λάμψει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η αλήθεια !

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Ν. Μαλέσιος».

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ