Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Η Κρήτη στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιφερειακών κόμβων για την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Κρήτη στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιφερειακών κόμβων για την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Κρήτη εντάχθηκε στο Δίκτυο των 37 Ευρωπαϊκών Περιφερειών που επιλέχθηκαν ως Πιλοτικοί Περιφερειακοί Κόμβοι, με σκοπό την επανεξέταση της εφαρμογής επιλεγμένου αριθμού πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας εφαρμόζεται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει καθημερινά παραδείγματα εφαρμογής της νομοθεσίας σε στενή επαφή με τοπικές επιχειρήσεις, κοινωνικούς εταίρους, την κοινωνία πολιτών και τους πολίτες. Η ανατροφοδότηση των θεσμικών οργάνων σχετικά με αυτά τα παραδείγματα μέσω των τοπικών και περιφερειακών αρχών είναι σημαντικό στοιχείο στον σχεδιασμό νέας νομοθεσίας και στην αναθεώρηση της υφιστάμενης.

Στόχος αυτής της πιλοτικής δράσης είναι να ενισχυθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στην παρακολούθηση της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Θα ανοίξει τον δρόμο για ένα ευρύτερο, μακροπρόθεσμο έργο της Επιτροπής των Περιφερειών που θα είναι προσβάσιμο για τις περιφερειακές και τοπικές αρχές από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Το πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο συντονίζεται και δρομολογείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) έχει ως στόχο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, να προβάλει τις εμπειρίες από την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, να θεσπίσει έναν νέο τρόπο εργασίας και μια νέα ποιότητα συνεργασίας μεταξύ της ΕτΠ και των θεσμικών οργάνων της, να ενισχύσει τον συμβουλευτικό ρόλο της ΕτΠ και ειδικότερα το πολιτικό έργο της ΕτΠ, να στηρίξει τις προσπάθειες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανατροφοδότηση των εμπειριών υλοποίησης και να επεκτείνει το δίκτυο σε μια φάση ενσωμάτωσης με οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ