Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021

Θα χαθούν πάνω από 5 τρις. $ από τις παραβιάσεις δεδομένων έως το 2024

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θα χαθούν πάνω από 5 τρις. $ από τις παραβιάσεις δεδομένων έως το 2024

Σε ανοιχτή πληγή για τις επιχειρήσεις, παγκοσμίως, εξελίσσονται οι παραβιάσεις δεδομένων, οι οποίες αφενός μεταφράζονται σε απώλεια χρημάτων και αφετέρου κοστίζουν σε επίπεδο εταιρικής φήμης. Οι παραβιάσεις σε επίπεδο ψηφιακής ασφάλειας, βαίνουν κλιμακούμενες και αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 70% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Νέα έκθεση της Juniper Research εκτιμά ότι το κόστος των παραβιάσεων δεδομένων για τις επιχειρήσεις θα αυξηθεί από τα $3 τρις σήμερα σε πάνω από $5 τρις το 2024, καταγράφοντας μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 11%. Το συνολικό κόστος για τον επιχειρηματικό τομέα περιλαμβάνει και την επιβολή προστίμων για παραβιάσεις των δεδομένων.

Η προβλεπόμενη αύξηση του κόστους σύμφωνα με τους αναλυτές έρχεται ως αποτέλεσμα της νέας νομοθεσίας, που καθιστά αυστηρότερες τις ρυθμίσεις προστασίας των δεδομένων. Επίσης, η αύξηση του επιχειρηματικού κόστους των παραβιάσεων είναι ευθέως ανάλογη της ολοένα και μεγαλύτερης εξάρτησης των επιχειρήσεων από την ψηφιακή τεχνολογία.

Στο μεταξύ, η νέα έρευνα της Juniper Research διαπιστώνει το κόστος ανά παραβίαση αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά στο μέλλον, ενώ – όπως λένε οι αναλυτές – “τα κρούσματα παραβιάσεων δεδομένων θα είναι τόσο ηχηρά που θα γίνονται πρωτοσέλιδα”.

Τεχνητή νοημοσύνη

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο – κατά τους αναλυτές – θα γίνεται όλο και πιο εξελιγμένο. Η έκθεση, μάλιστα, προβλέπει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence-AI), προκειμένου να προβλέψουν τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις των συστημάτων ασφαλείας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παραβίασή τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ