Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Θλιβερό! Η… ναυτική Ελλάδα στην πεντάδα των πνιγμών στην Ευρώπη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θλιβερό! Η… ναυτική Ελλάδα στην πεντάδα των πνιγμών στην Ευρώπη

Η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τη συχνότητα των πνιγμών, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Βάσει στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ, περισσότεροι από 400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό ετησίως τα τελευταία χρόνια στη ναυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με βάση δεδομένα του 2016, υπολογίζεται πως στη χώρα μας έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 2,5 άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους. Αυτή η επίδοση είναι η πέμπτη χειρότερη στην Ε.Ε. και σαφώς χειρότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 1,1 νεκροί.

Άλλες νοτιοευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ μικρότερη συχνότητα πνιγμών σε σχέση με την Ελλάδα και μάλιστα Ιταλία, Πορτογαλία και Μάλτα ισοβάθμησαν στην καλύτερη θέση με 0,4 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Στην Ισπανία το ποσοστό ήταν 0,8, καθαρά κάτω από τον μέσο όρο.

Μακράν οι μεγαλύτερες συχνότητες θανάτου λόγω πνιγμού καταγράφηκαν στη Λιθουανία και τη Λετονία, όπου έχασαν τη ζωή τους 6,5 και 6,1 άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους αντίστοιχα. Ακολουθούν η Ρουμανία (3,2) και η Εσθονία (3,1), που σημαίνει ότι αριθμητικά η Βαλτική Θάλασσα είναι η πιο επικίνδυνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ