Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023

Κατερίνα Παπακώστα: Δεν φταίμε εμείς για τις αποδράσεις!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατερίνα Παπακώστα: Δεν φταίμε εμείς για τις αποδράσεις!

Σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα σχετικά με το άσυλο, τις αποδράσεις αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση ότι «πρέπει να δούμε το κατά πόσο το σωφρονιστικό σύστημα κοινωνικοποιεί όσους μπουν μέσα».

«Οι αποδράσεις δεν είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι διαχρονικό θέμα, συμβαίνουν αυτά» δήλωσε στην ΕΡΤ. Σε ότι αφορά στο θόρυβο για το θέμα του βιασμού επέρριψε τις ευθύνες στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα μετά τις αντιδράσεις των πολιτικών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, σημείωσε η κυρία Παπακώστα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο της ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι δε μπορεί να αντιμετωπίσει τα αίτια που δημιουργούν την εγκληματικότητα. “Δεν αρκεί η επιβολή του νόμου διά των όπλων”, είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας και το… όραμά της για τα Εξάρχεια- Μονμάρτη.

Για τη δράση των γνωστών- αγνώστων και την απουσία συλλήψεων είπε ότι δεν λύνεται το θέμα με τις προσαγωγές.

“Πρέπει ο Πρύτανης να μας πει περάστε παρακαλώ και να λύσουμε το πρόβλημα εντός του Πολυτεχνείου… Αν πουν στην Αστυνομία ελάτε, σε πέντε λεπτά το θέμα θα πάψει να υπάρχει! Αν δεν το κάνουν μόνοι τους θα υποχρεωθεί η Πολιτεία να φέρει άλλο νομικό πλαίσιο”, προειδοποίησε και παραδέχθηκε, πως αυτό θα είναι πλήγμα στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ