Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Κεραμέως για άσυλο: Μέσα οι αρχές έξω οι μπαχαλάκηδες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κεραμέως για άσυλο: Μέσα οι αρχές έξω οι μπαχαλάκηδες

«Προβλέπουμε ότι εντός των χώρων ΑΕΙ η αστυνομία, πυροσβεστική και εισαγγελία  ασκούν τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους. Με αυτή την διάταξη παύει ο χώρος που ασκείται η ακαδημαϊκή ελευθερίας να αποτελεί πεδίο προστασίας έκνομων ενεργειών και δραστών που κάνουν έκνομες πράξεις εκτός και έρχονται εντός για προστασία», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Την απόλυτη προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας εγγυάται η ρύθμιση για το πανεπιστημιακό άσυλο σύμφωνα με την κυρία Νίκη Κεραμέως υπογραμμίζοντας πως το σχέδιο που θα εφαρμοστεί θα αποτρέπει τις έκνομες ενέργειες εντός των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και θα εμποδίζει τους «μπαχαλάκηδες» να βρίσκουν καταφύγιο στα πανεπιστήμια.

«Η πρόθεσή μας είναι να επαναφέρουμε την κοινή λογική. Να καταργήσουμε την στρέβλωση του ασύλου και την μετατροπή του από άσυλο ιδεών σε άσυλο ανομίας» τόνισε η υπουργός Παιδείας κατά την συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλή όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο.

Η ίδια εξήγησε ότι η ακαδημαϊκή ελευθερία θα αποκατασταθεί με την αποτροπή έκνομων ενεργειών και πρόσθεσε ότι «θα αντιμετωπιστούν: άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, καταστροφές, κατασκευή εκρηκτικών υλών, εμπόριο ναρκωτικών εικόνες που υπάρχουν σε κάποια πανεπιστήμια και αντιστρατεύονται την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και πλήττουν την δημόσια εικόνα των πανεπιστημίων»

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, η κυρία Κεραμέως επισήμανε πως «υπάρχουν και έκνομες πράξεις εκτός πανεπιστημίων και εν συνεχεία οι δράστες έρχονται εντός πανεπιστημίων για να προστατευθούν. Αυτούς θέλετε να προστατέψουμε; Εμείς λέμε όχι. Προβλέπουμε ότι εντός των χώρων ΑΕΙ η αστυνομία, πυροσβεστική και εισαγγελία  ασκούν τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους. Με αυτή την διάταξη παύει ο χώρος που ασκείται η ακαδημαϊκή ελευθερίας να αποτελεί πεδίο προστασίας έκνομων ενεργειών και δραστών που κάνουν έκνομες πράξεις εκτός και έρχονται εντός για προστασία. Είναι σημαντικό ότι υπέρ της ρύθμισης είναι μεγάλος αριθμός πρυτάνεων και η ΠΟΣΔΕΠ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ