Κυριακή 01 Αυγούστου 2021

Μήνυση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατά των αστυνομικών και του ΕΚΑΒίτη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατά των αστυνομικών και του ΕΚΑΒίτη

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσε την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018, μήνυση σε βάρος των οκτώ αστυνομικών και ενός διασώστη του ΕΚΑΒ. Από την πλευρά του ο Πλεύρης, συνήγορός των αστυνομικών έστειλε ερώτημα στην υπουργό της προστασίας του πολίτη σχετικά με την «παράνομη» δημοσίευση της ΕΔΕ στα ΜΜΕ.

Η οικογένεια του 33χρονου Zακ Κωστόπουλου, όπως αναφέρει η neaselida.gr, μέσω των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής κατέθεσε μήνυση σε βάρος των οκτώ αστυνομικών, για τους οποίους έγινε και ΕΔΕ για τα χτυπήματα που δέχτηκε ο νεαρός, ενώ ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο και αφού είχε δεχτεί τα χτυπήματα μπροστά στο κοσμηματοπωλείο, αλλά και σε βάρος ενός διασώστη του ΕΚΑΒ.

Οι τέσσερις από τους αστυνομικούς μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, θύμα της οποίας ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος. Οι άλλοι τέσσερις και ο διασώστης μηνύονται από την οικογένεια ως απλοί συνεργοί.

Όπως αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, οι τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται και για τέλεση βασανιστηρίων, ενώ ο διασώστης και για κακουργηματική έκθεση.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

«Κατά των εμπλεκομένων στο θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή μήνυση για τα αδικήματα που διέπραξαν. Οι μεν τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα το Ζαχαρία Κωστόπουλο, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση. Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν. Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους, συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της.

Αθήνα, 28/12/2018

Οι Πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής

Άννα Παπαρρούσου

Χρύσα Πετσιμέρη

Κλειώ Παπαπαντολέων»

Η ερώτηση του Πλεύρη

Τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, που έγινε για τους οκτώ αστυνομικούς που είχαν καταγραφεί σε βίντεο να κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο ενώ εκείνος ήταν πεσμένος στο έδαφος, είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, που εκπροσωπεί έναν από αυτούς.

Ο Θάνος Πλεύρης όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter, έστειλε ερώτηση στον αρχηγό της Αστυνομίας γιατί «δεν κατάφερε να διαφυλάξει την μυστικότητα της διαδικασίας και ανέχεται να διαρρέεται το οποίο πόρισμα προσβάλλοντας τα δικαιώματα στη δίκαιη δίκη και στην προστασία δεδομένων αστυνομικών, που ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ