Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

«Μαϊμού» το βιογραφικό του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου της Folli Follie

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Μαϊμού» το βιογραφικό του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου της Folli Follie

“Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις”, είχε πρωτοπεί τη δεκαετία του ‘50, με δηκτική διάθεση ο ταλαντούχος αλλά όχι ευρέως γνωστός, ηθοποιός Τζαβαλάς Καρούσος.

Η δημοφιλής πλέον φράση, που λανθασμένα αποδίδεται στον ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη, αν και σε αυτόν οφείλεται η διάδοσή της, περιγράφει εύστοχα πτυχές και της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας και θα μπορούσε να πει κανείς πως φαίνεται να ταιριάζει “γάντι” και στην περίπτωση του κ. ζώρτζη Κουτσολιούτσου, καθώς σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr και σε αντίθεση με ό,τι δηλώνει στο βιογραφικό του, δεν προκύπτει να είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Τουλάχιστον όχι από το αμερικανικό πανεπιστήμιο που ισχυρίζεται ότι τους απέκτησε.

Ο 50χρονος επιχειρηματίας, μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Folli Follie Group, η οποία τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας αλλά και των εισαγγελικών ερευνών, λόγω της διαπιστωμένης παραποίησης των οικονομικών της στοιχείων, όπως προκύπτει από το προκαταρκτικό πόρισμα της Alvarez & Marsal, αναφέρει στο επίσημο βιογραφικό του ότι “σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο University of Hartford στο Παρίσι και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων και Marketing από το Hartford University of Connecticut στην Αμερική”.

Λόγω της διφορούμενης διατύπωσης, αφού δεν υπάρχει “Hartford University of Connecticut” και στη συγκεκριμένη πολιτεία υπάρχουν τα εξής αναγνωρισμένα ιδρύματα: το University of Hartford και το University of Connecticut, τo Capital.gr επικοινώνησε και με τα δύο πανεπιστήμια. Όμως όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που λάβαμε, ο κ. Γεώργιος Κουτσουλιούτσος δεν φαίνεται να έχει αποκτήσει από κανένα από τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο.

Το μόνο “Hartford University” που βρήκαμε (το οποίο δεν θα πρέπει να συγχέεται με το University of Hartford), είναι ένα διαδικτυακό “ίδρυμα” που είχε δηλωμένες διευθύνσεις σε Μινεσότα και Ουάσιγκτον και όχι στο Κονέκτικατ όπου ισχυρίζεται ότι έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ο κ. Γ. Κουτσολιούτσος. Έδρα του “Hartford University” ήταν το Βανουάτου και επρόκειτο για μία οντότητα (πλέον έχει τεθεί εκτός λειτουργίας) η οποία παρείχε παρανόμως, μη αναγνωρισμένα πτυχία έναντι αμοιβής.

Σε επίσημα έγγραφα που έχουν κατατεθεί (το 2007, το 2010 και άλλες χρονιές) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), από τα βιογραφικά στοιχεία του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε μεταπτυχιακούς τίτλους. Ειδικότερα, στο κομμάτι των σπουδών απλώς αναγράφεται ότι “ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος έλαβε  το πτυχίο του (Bachelor of Science – B.Sc) στη διοίκηση επιχειρήσεων και το μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Χάρντφορντ, Κονέκτικατ”.  SEANERGY_SEC_2010 SEANERGY_SEC_2010_CVΑντιθέτως, στα ετήσια δελτία και οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie (από το 2003 έως και το 2017), αλλά και στις επίσημες ιστοσελίδες των ΚΑΕ και της Durfy αναγράφονται αντίστοιχα τα εξής:

“(…) σπούδασε οικονομικά στο University of Hartford, Παρίσι και απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, τον πρώτο στη διοίκηση επιχειρήσεων και τον δεύτερο στο μάρκετινγκ, αμφότερους από το Hartford University, Κονέκτικατ, ΗΠΑ”.

Ετήσιαo Δελτίο FF GROUP 2003
Πηγή: Ετήσιο Δελτίο FF GROUP 2003 (ίδια διατύπωση έως και το 2006).
Ετήσιο Δελτίο FF GROUP 2010
Πηγή: Ετήσιο Δελτίο FF GROUP 2010. Ίδιες πληροφορίες ως προς τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών αναγράφονται και στα ετήσια δελτία των επόμενων ετών).

Στο ετήσιο δελτίο της FF Group για τη χρήση 2013 (διαθέσιμο στα αγγλικά), συναντάμε και πάλι τις ίδιες πληροφορίες ως προς τους μεταπτυχιακούς τίτλους του κ. Γεώργιου Κουτσολιούτσου, ωστόσο εντοπίζεται μία διαφοροποίηση ως προς το γνωστικό αντικείμενο του πρώτου του πτυχίου. Τις προηγούμενες χρονιές αναγραφόταν ότι σπούδασε Οικονομικά (Economics), ενώ το 2013 η αγγλική διατύπωση αλλάζει σε “Finance”, δηλαδή χρηματοοικονομικά.

Ετήσιο Δελτίο FF GROUP 2013
Πηγή: Ετήσιο Δελτίο FF GROUP 2013

“Εκπαίδευση: Πτυχίο Οικονομικών, στο Πανεπιστήμιο του Hartford, Παρίσι και Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Marketing, στο Πανεπιστήμιο του Hartford, Connecticut”, διαβάζουμε για τον Γεώργιο Κουτσολιούτσο στο site των ΚΑΕ.

Site ΚΑΕ
Πηγή: ιστοσελίδα KAE AE

Παλαιότερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Durfy (με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2017) περιέχει τα ίδια στοιχεία για την πανεπιστημιακή σταδιοδρομία του κ. Γεώργιου Κουτσολιούτσου.

Αποθηκευμένη σελίδα Durfy
Πηγή: Ιστοσελίδα Durfy (αποθηκευμένη παλαιότερη εκδοχή)

Παρόμοιες πληροφορίες για τις μεταπτυχιακές σπουδές του κ. Γ. Κουτσολιούτσου συναντάμε και σε άλλες πηγές αναφοράς, όπως για παράδειγμα στη σελίδα του επιχειρηματία στο Bloomberg και το Reuters. Bloomberg CV Reuters CV

Τόσο από το University of Hartford όσο και από το University of Connecticut, ζητήσαμε να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ότι ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος του Δημητρίου γεννηθείς το 1968 είναι απόφοιτός τους.

Η αρχική απάντηση που λάβαμε από το University of Hartford είναι πως: “Αποφοίτησε το 1991 με πτυχίο στο Marketing”.

Σε διευκρινιστική ερώτηση του Capital.gr, προς το University of Hartford, αν ο κ. Γ. Κουτσολιούτσος έχει λάβει κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο από το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα, μας απάντησαν ότι “τον έχουμε καταχωρημένο μόνο για προπτυχιακό τίτλο. Παρότι υπάρχει ενδεχόμενο να παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα, δεν έλαβε κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο από εδώ”.

Ως προς το Παρίσι, που αναφέρεται στο βιογραφικό του κ. Γ. Κουτσολιούτσου ως τόπος προπτυχιακών σπουδών, από το University of Hartford σημειώνουν ότι υπάρχουν προγράμματα για σπουδές σε πόλεις του εξωτερικού, όπως π.χ. το Παρίσι, αλλά το πανεπιστήμιο δεν διαθέτει κάποιο παράρτημα ή σχολή  στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ από την πλευρά του στην αρχική ερώτηση (αν δηλαδή ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος του Δημητρίου γεννηθείς το 1968 είναι απόφοιτός του) απάντησε ότι:

“Δεν έχουμε καμία καταχώρηση ότι αυτό το πρόσωπο έχει φοιτήσει στο University of Connecticut”.

Πηγή: capital

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ