Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

 Μετά τη δικαστική δικαίωση στο ταμείο(;) για τα αναδρομικά!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
 Μετά τη δικαστική δικαίωση στο ταμείο(;) για τα αναδρομικά!

Νομοθετούνται την επόμενη βδομάδα τα αναδρομικά που οφείλονται σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες σε υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων που τους έχουν δικαιώσει.

Η αρχή θα γίνει την επόμενη βδομάδα με τα αναδρομικά, τα οποία ούτως ή άλλως δεν μπορεί να αποφύγει η κυβέρνηση με βάση τις δικαστικές αποφάσεις ευελπιστώντας ότι σταδιακά θα υπάρξουν συμφωνίες και για τα υπόλοιπα.

Στο πλαίσιο αυτό έρχεται ένα μπαράζ από νομοσχέδια που περιλαμβάνουν διατάξεις για μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, επιστροφές αναδρομικών, επιδόματα και κοινωνικά μερίσματα που παίρνουν το δρόμο για την Βουλή η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Ο χορός θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα με το νομοσχέδιο για την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς και δικαστικούς.

Οι αποφάσεις

Η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων θα ανοίξει το δρόμο για την εφάπαξ καταβολή των ποσών στους δικαιούχους των ειδικών μισθολογίων. Τα αναδρομικά που θα εισπράξουν οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων ξεκινούν από 1.400 ευρώ και υπερβαίνουν ακόμα και τις 20.000 ευρώ. Η περίοδος για την οποία θα καταβληθούν τα ποσά διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο αλλά και με το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων και ειδικότερα:

  1. Ένστολοι: Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα λάβουν αναδρομικά 1.400 έως 11.000 ευρώ για το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου 2012 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016.
  2. Γιατροί του ΕΣΥ: Πλην της αποζημίωσης εφημεριών, θα καταβληθούν αναδρομικά ποσά για το χρονικό διάστημα από 13 Νοεμβρίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2016.
  3. Πανεπιστημιακοί: Στα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων θα επιστραφούν αναδρομικά για το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2016.
  4. Δικαστικοί: Προβλέπεται η καταβολή του υπολοίπου 50% της διαφοράς αποδοχών για το χρονικό διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014.

Στη συνέχεια το δρόμο για τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε επιστήμονες ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν μέτρα τα οποία έχουν ενσωματωθεί στο προσχέδιο προϋπολογισμού και αφορούν σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών νέων εργαζομένων και επιδότηση ενοικίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ