Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Νίκος Μαυραγάνης, υφυπουργός Μεταφορών, στο dikastiko.gr : «Εχω ήδη παραιτηθεί»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Μαυραγάνης, υφυπουργός Μεταφορών, στο dikastiko.gr : «Εχω ήδη παραιτηθεί»

Ο Νίκος Μαυραγάνης είναι ο πρώτος από τους υπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Ελληνες που παραιτείται από τη θέση του αμέσως μετά την δήλωση αποχώρησης του Πάνου Καμένου από την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο οποίος είχε μπει στην κυβέρνηση με πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, βρίσκεται ήδη εκτός κυβερνητικού σχηματισμού,  ακολουθώντας τον Πάνο Καμμένο. Όπως είπε στο dikastiko.gr «εδώ και 30 μέρες έχω παραδώσει στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εξουσιοδότηση- δήλωση παραίτησης από τη θέση μου για να την ενεργοποιήσει κατά το χρόνο εκείνο που θα είναι απαραίτητο για το μπλοκάρισμα της συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο υφυπουργός, που ήταν παρών στην συνέντευξη Καμμένου και μάλιστα είχαν θεσμό εναγκαλισμό, είναι το πρώτο  πρόσωπο εκ μέρους των ΑΝΕΛ,  που δηλώνει ξεκάθαρα πως αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Παράλληλα ο ίδιος ως δικηγόρος μαζί με νομική ομάδα, συνέταξε τους νομικούς ισχυρισμούς που θα κατατεθούν εντός και εκτός Βουλής για να «ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών».

Σε αυτούς περιλαμβάνεται:

Α. Η συμφωνία είναι αντισυνταγματική διότι υπογράφηκε το προσύμφωνο καθ΄υπέρβαση εξουσιοδότησης από τον πρώην ΥΠΕΞ, Νικ. Κοτζιά.

Β. Επισης αντισυνταγματική είναι η ψήφιση της συμφωνίας χωρίς τη συγκατάθεση 180 βουλευτών. Ανεξάρτητα από το αριθμό αποδοχής όμως η συμφωνία – κατά τους ισχυρισμούς αυτούς- εκχωρεί  εθνική κυριαρχία δεδομένου ότι υπάρχει σε τουλάχιστον 8 σημεία η αναφορά για τους πολίτες των Σκοπίων,  «Μακεδονικός Λαός» και «Μακεδονικοί Αγώνες».

Εφόσον η συμφωνία ψηφιστεί τότε όταν θα εκδοθούν οι κανονιστικές πράξεις θα υπάρξει άμεση προσβολή στο Συμβούλιο Επικρατείας το οποίο θα ασχοληθεί με τις καταγγελόμενες αντισυνταγματικότητες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ