Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Νικ. Παρασκευόπουλος: «Και οι συκοφαντίες ενδιαφέρουν τον Ποινικό Κώδικα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νικ. Παρασκευόπουλος: «Και οι συκοφαντίες ενδιαφέρουν τον Ποινικό Κώδικα»

Διαψεύδει ο πρωην υπουργός Δικαιοσύνης, καθηγητής, Νικ. Παρασκευόπουλος πως αποφυλακίστηκε με το νόμο του συλληφθείς στη συμπλοκή που έγινε το πρωί στην Πειραιώς μεταξύ ατόμων που επιχειρήθηκε να ελεγχθούν και αστυνομικών.

Μιλάει για  «μισαλλοδοξία που έχει φτάσει σε επίπεδα ασυδοσίας» και υπαινίσσεται πως μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σε μηνύσεις αναφέροντας σκωπτικά πως κάποιοι παριστάνουν πως αγνοούν «ότι και η διάδοση συκοφαντιών ενδιαφέρουν εξίσου τον Ποινικό Κώδικα».

Ο Νικ. Παρασκευόπουλος

Όπως αναφέρει: «Όπως φαίνεται η βιομηχανία παραγωγής ψευδών ειδήσεων περί το «Ν. Παρασκευόπουλου» έχει φουλάρει τις μηχανές της. Η νέα ψευδής είδηση αναφέρεται σε Ρομά (γιατί άραγε η ειδική αναφορά μειονότητας;) δράστη του οποίου η  ποινή ανεστάλη την 31/10/2018 για μια τριετία, χωρίς οποιαδήποτε χρήση  αποσυμφορητικών διατάξεων, όπως ο «νόμος Παρασκευόπουλου».  Πρόσθετη σχεδόν περιττή λεπτομέρεια, ότι η ισχύς του τελευταίου αποσυμφορητικού νόμου που ψηφίστηκε με τη συμβολή μου έχει ούτως ή άλλως λήξει από 21.9.2017 (νέος νόμος 4489).

Η μισαλλοδοξία έχει φθάσει από καιρό σε επίπεδα ασυδοσίας. Και κάποιοι παριστάνουν πως αγνοούν, ότι όχι μόνο ο πρώτος ισχυρισμός, αλλά και η διάδοση συκοφαντιών ενδιαφέρουν εξίσου τον Ποινικό Κώδικα».

Το περιστατικό

Σύμφωνα με την αστυνομία τη νύχτα στην οδό Πειραιώς περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο . Συγκεκριμένα οι άνδρες ενός περιπολικού σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα για έλεγχο καθώς κινούνταν περίεργα και με τη μουσική στη διαπασών. Μόλις το αυτοκίνητο σταμάτησε στη συμβολή της Πειραιώς με την Κηφισού άρχισε μια πραγματική μάχη. Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο άρχισαν να ρίχνουν στον αέρα με καραμπίνα, ενώ περίπου 25 άτομα βγήκαν από κοντινό καταυλισμό και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, ωστόσο φαίνεται ότι αυτό δεν σταμάτησε τους επιτιθέμενους που συνέχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τους αστυνομικούς στο κεφάλι, τα χέρια και το σώμα.

Το πλήρωμα του περιπολικού κάλεσε ενισχύσεις και όταν έφτασαν στο σημείο περισσότεροι αστυνομικοί οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ