Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2020

Ξυλοκόπησαν τον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφόνια της Ελένης (video) – Ο Α. Κούγιας και η οικογένεια της Ελένης καταδικάζουν τον ξυλοδαρμό!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξυλοκόπησαν τον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφόνια της Ελένης (video) – Ο Α. Κούγιας και η οικογένεια της Ελένης καταδικάζουν τον ξυλοδαρμό!

Δύσκολα φαίνεται ότι θα περάσει ο 19χρονος Αλβανός (που φέρεται να δολοφόνησε την Ελένη Τοπαλούδη) στις φυλακές Αυλώνα και αυτό φάνηκε από την πρώτη μέρα καθώς έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Τρόφιμοι των φυλακών παραβίασαν το κελί του και, αφού του επιτέθηκαν λεκτικά, τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Eυαγγελισμός».

Η διοικήτρια του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Νάγια Μητσάκη μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ και είπε πως ο νεαρός μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο νοσοκομείο.

«Εξετάστηκε από όλες τις κλινικές και εν συνεχεία αποχώρησε» δήλωσε. Σε ερώτηση σχετικά με την κατάστασή του τόνισε: «Ήταν χτυπημένος. Εφόσον όμως εξετάστηκε και μετά βγήκε, δεν ήταν πολύ σοβαρά τα τραύματά του, αλλιώς θα νοσηλευόταν».

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του video το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια ο οποίος είναι συνήγορος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής υπέρ των συγγενών της αειμνήστου Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και βασανιστηρίων και τελικώς
έχασε τη ζωή της ως θύμα μιας από τις αγριότερες ανθρωποκτονίες που εγκληματολογικά έχουν συμβεί στην Ελλάδα. Πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα μμε, όπου δυστυχώς προβάλλεται και το σχετικό βίντεο, ότι συγκρατούμενοι ενός εκ των δυο που αφαίρεσαν τη ζωή του τραγικού θύματος, δηλ. του 19χρονου, τον
σακάτεψαν, με αποτέλεσμα να είναι στο νοσοκομείο.
Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας, όσο και εμείς οι συνεργάτες του, τιμώντας και τις αρχές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον οποίο ανήκουμε, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτές τις συμπεριφορές των νεαρών, ανηλίκων κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για κακουργήματα, και δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, στα πλαίσια αποενοχοποιήσεώς τους για τις δικές τους αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος, την οποία εκπροσωπούμε, ούτε εμάς τους ίδιους
ως δικηγόρους και ανθρώπους.
Την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες – απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ