Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Πάνος Σκουρλέτης: Άθλια επιχείρηση αντιπερισπασμού και ενοχοποίησης του πρώην πρωθυπουργού μέσω Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάνος Σκουρλέτης: Άθλια επιχείρηση αντιπερισπασμού και ενοχοποίησης του πρώην πρωθυπουργού μέσω Novartis

Την πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, να ζητήσει την εξέταση από την Βουλή όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκουν οι “στημένες” καταθέσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, στην υποτιθέμενη σκευωρία της NOVARTIS, απεύθυνε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα, στο OPEN TV.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πολιτικής σκευωρίας στο θέμα της NOVARTIS

«Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας. Καλούμε και προκαλούμε τη Νέα Δημοκρατία, αν θέλει να είναι συνεπής με τις πραγματικές της προθέσεις και οι πραγματικές της προθέσεις είναι να ενοχοποιεί διαρκώς -ως έναν μεγάλο, “colpo grosso”, αντιπερισπασμό- τον πρώην πρωθυπουργό, να προτείνει να εξεταστούν όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα». (…) Έτσι θα πάει η Νέα Δημοκρατία. Την ώρα που θα φέρνει τις πλέον αντεργατικές ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται τώρα στον αναπτυξιακό νόμο, θα κινεί μια υπόθεση που θα λέει ”NOVARTIS σκευωρία”». […] «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψηφίσουμε θετικά για κάτι που δεν πιστεύουμε ότι έχει βάση» […] «Αυτό συνοδεύεται από την ανοιχτή πρόκληση προς τη Νέα Δημοκρατία, “βάλτε όλα τα ονόματα των “στημένων” καταθέσεων Βενιζέλου – Σαμαρά”». […] «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είχαν καταθέσει και προηγουμένως. Θέλοντας να “στήσουν” αυτή την άθλια επιχείρηση ενοχοποίησης του πρώην πρωθυπουργού είπαν ότι έχουν νέα στοιχεία. Πήγαν στον Εισαγγελέα, ενώ η υπόθεση είχε ήδη αρχειοθετηθεί, ανέφεραν τα ονόματα του κ. Παπαγγελόπουλου και του κ. Τσίπρα και η Δικαιοσύνη, ως όφειλε, έπρεπε να κάνει την εξής διαδρομή. Να αποστείλει -από τη στιγμή που “βρήκε” πολιτικά πρόσωπα- στον υπουργό Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή. Και τώρα καλείται η Βουλή και η πλειοψηφία της κυρίως, αν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για προανακριτική ή εξεταστική Επιτροπή, να ξεκινήσει αυτή την υπόθεση. Η πρόκληση – επαναλαμβάνω – από εμάς είναι “βάλτε λοιπόν το σύνολο των ονομάτων. Και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παπαγγελόπουλο, αν θέλετε”. Να γίνει διάλογος, να δούμε τι σημαίνει σκευωρία, τι σημαίνει σκάνδαλο, τι σημαίνει πολιτική ευθύνη, τι σημαίνει διχασμός, τι σημαίνει αντιπερισπασμός για να περάσουν άθλια αντικοινωνικά μέτρα. Διότι αυτό ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή».

Δημιουργούνται “παράσιτα” ενώ βρίσκεται υπό εξέταση το υπαρκτό σκάνδαλο της NOVARTIS

«Σημασία έχει να καταλάβουμε τι στήνεται εδώ. Πριν καν αποσταλεί στη Βουλή η δικογραφία, έχουμε έναν σχεδιασμό από τη Νέα Δημοκρατία» […] «Ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Τα τέσσερα δισ. ευρώ που πλήρωσαν οι έλληνες για φάρμακα, παραπάνω από αντίστοιχες χώρες, σημαίνουν ότι το σκάνδαλο υπάρχει και το ερώτημα είναι εάν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Μέχρι τώρα έχουμε τον κ. Λοβέρδο». […] «Προσέχτε ποιο είναι το προβληματικό, το επιλήψιμο στοιχείο. Ενώ έχουμε μια “σκανδαλάρα” η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, πάμε να δημιουργήσουμε “παράσιτα” μιλώντας για μια δήθεν – κατασκευασμένη – υπόθεση σκευωρίας». […] «Η Νέα Δημοκρατία κάνει και το εξής τρικ. Δημιουργεί “παράσιτα” στην έρευνα του σκανδάλου και χωρίς να παραπέμπει τον πρώην πρωθυπουργό μιλάει μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά για να στοχοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για μία τακτική που έχει τα στοιχεία του ρεβανσισμού, της τοξικότητας της πολιτικής ζωής. Είναι μια διχαστική επιλογή». […] «Βλέπουμε μονομερώς, από την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να ακούγονται οι αναφορές του κ. Αγγελή, αλλά της κας Τουλουπάκη να μπαίνουν στην άκρη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ