Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022

Πάνω από 1,5 δισ. ο τζίρος από τον παράνομο ιντερνετικό τζόγο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάνω από 1,5 δισ. ο τζίρος από τον παράνομο ιντερνετικό τζόγο!

Σε περίπου 750.000.000 ευρώ ανήλθαν το 2017 τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από τη φορολόγηση των νόμιμων εταιρειών τυχερών παιγνίων, την ίδια ώρα που ο παράνομος τζόγος εξακολουθεί να είναι μάστιγα, ζει και βασιλεύει! Υπολογίζεται πως ο ετήσιος τζίρος του παράνομου τζόγου μόνο στην Ελλάδα ξεπερνά το 1.500.000.000 ευρώ, ενώ οι ιστοσελίδες όπου τα παράνομα διαδικτυακά πονταρίσματα πάνε κι έρχονται είναι χιλιάδες.

Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου στη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με θέμα την «Ποινική αντιμετώπιση των τυχερών παιγνίων», η θεματολογία της εκδήλωσης είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο κ. Καλογήρου αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών και αφορά στην τροποποίηση του Νόμου 4002/11, προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου.

Ανοίγει ο δρόμος για επίσημη αδειοδότηση

Στο ρυθμιστικό έργο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευάγγελος Καραγρηγορίου. Είπε ότι εντός του 2019 θα ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο που θα ανοίξει το δρόμο για την επίσημη αδειοδότηση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε κατά την τριετία 2013-2016 εντοπίστηκαν 600 ιστότοποι παράνομου στοιχήματος, ενώ σήμερα στη «μαύρη λίστα» της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής βρίσκονται 2.700 διαδικτυακοί τόποι. Κάποιες εξ’ αυτών, δημιουργώντας νέα ή παρεμφερή σελίδα, συνέχισαν τη δράση τους χωρίς να χάνουν το πελατολόγιό τους, εξήγησε η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Για το νομικό σκέλος, την ποινική αντιμετώπιση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών και τις «βαριές καμπάνες», μίλησαν ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης και η δικηγόρος Γεωργία Ζώη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» υπέρ των διορθωτικών παρεμβάσεων, με εξορθολογισμό των ποινών και ταυτόχρονη αυστηροποίηση των διοικητικών κυρώσεων, τάχθηκε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ