Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

Πάπας Φραγκίσκος: Να ακούσουμε την κραυγή των μικρών πιστών μας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Να ακούσουμε την κραυγή των μικρών πιστών μας

“Πρέπει να ακούσουμε την κραυγή των μικρών πιστών μας”, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος  κάνοντας με τον τρόπο αυτό ξεκάθαρη τη θέση του. Σύμφωνα με τον Αργεντινό πάπα, εξαγνισμό δεν μπορούν να αποφέρουν οι απλές καταδίκες αλλά πολύ πιο ουσιαστικές δράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνάντησης οι καρδινάλιοι και ο ίδιος ο ποντίφικας πρόκειται να ακούσουν βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να μπορέσει να δοθεί μεγαλύτερη δυνατότητα παρέμβασης στα θύματα κατά τη διάρκεια των

Ένα μέρος των υψηλόβαθμων κληρικών φέρεται να θέλει να συνδέσει άμεσα την παιδεραστία με την ομοφυλοφιλία. Αλλά υπάρχει και μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση την “δαιμονοποίηση” της ομοφυλοφιλίας. Η πρώτη Σύνοδος στην Αγία Έδρα θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, με τη συμμετοχή 190 κληρικών. “Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία πρέπει να είναι και αποτελεσματικά”, υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ παράλληλα ζήτησε την “φώτιση της Παναγίας” για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο ιταλικός Τύπος γράφει σήμερα ότι είναι η πρώτη φορά που το Βατικανό δίνει τόση δημοσιότητα στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Σύμφωνα με σειρά ερευνών, πρόκειται για μια πληγή, η οποία κλονίζει την πίστη πολλών πιστών, όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά και στην Αυστραλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην σύνοδο αυτή θα εγκριθούν κάποια βασικά κριτήρια για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον η παιδεραστία μέσα στην Εκκλησία.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ