Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος

Πέθανε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, μετά από σύντομη ασθένεια, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος.

Ο Διονύσης Μπουλούκος γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών. Ως φοιτητής της Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, υπήρξε από τα βασικά ιδρυτικά στελέχη του φοιτητικού κινήματος, ευρισκόμενος στην πρωτοπορία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων της εποχής του. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ως δικηγόρος υπήρξε από τους πρωταγωνιστές υπεράσπισης στην πολύκροτη δίκη του Έκτακτου Στρατοδικείου για τον ΑΣΠΙΔΑ. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε στην ΕΑΤ/ΕΣΑ και στο ΚΕΣΑ.

Εξελέγη επανειλημμένως βουλευτής της Α’ περιφέρειας Αθηνών και διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στις 4.00 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ κοιμητηρίου Αθηνών .

Βερβεσσός: Έγκριτος δικηγόρος

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του έγκριτου δικηγόρου και πρώην βουλευτή, Διονύση Μπουλούκου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Διονύσης Μπουλούκος γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Ήταν το τέταρτο από τα ορφανά που άφησε ο πατέρας του ήρωας Αντισυνταγματάρχης του Έπους του ‘40 Γεώργιος Μπουλούκος.

Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών. Ως φοιτητής της Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, υπήρξε από τα βασικά ιδρυτικά στελέχη του φοιτητικού κινήματος, ευρισκόμενος στην πρωτοπορία των Εθνικών και Κοινωνικών Αγώνων της εποχής του.

Ιδεολόγος και Διανοητής, με οξύτατη σκέψη και κρίση, μαχητικός και ασυμβίβαστος υπήρξε από τους Πρωταγωνιστές Δικηγόρους Υπεράσπισης στην πολύκροτη δίκη του Έκτακτου Στρατοδικείου για τον ΑΣΠΙΔΑ.

Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, αταλάντευτα πιστός στην έννοια της Δημοκρατίας, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε απάνθρωπα στα κολαστήρια του ΕΑΤ/ΕΣΑ και του Κ.Ε.Σ.Α.

Άσκησε ενεργή και πετυχημένη Δικηγορία. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών. Εξελέγη επανειλημμένως Βουλευτής της Α Περιφέρειας Αθηνών και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Άσκησε μέχρι τέλους το λειτούργημα του Δικηγόρου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ