Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Πανεπιστημιακοί: Η επαναφορά του ασύλου “επανέφερε” την ανομία!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πανεπιστημιακοί: Η επαναφορά του ασύλου “επανέφερε” την ανομία!

Κατάργηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο ζητά η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), ενώ την ίδια στιγμή κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στα πανεπιστήμια υψώνουν οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Η Σύγκλητος του ΟΠΑ καταγγέλλει ότι συνεχίζεται η παρουσία εμπόρων – διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης των αρμόδιων θεσμικών φορέων της Πολιτείας (υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Αστυνομία) για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και να ζητήσουν τη συνδρομή αυτών για την άμεση αντιμετώπισή της.

Δε μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι

Στο μεταξύ η ΠΟΣΔΕΠ εκτιμά ότι η επαναφορά του ασύλου είχε ως αποτέλεσμα να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια, όπως διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, αλλά εμφανιστούν και νέα, όπως καταλήψεις χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις (Ρουβίκωνας).

«Το Πανεπιστήμιο δε μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε ”συλλογικότητα” θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη καταλαμβάνοντας παράνομα χώρους, ούτε κοινόχρηστος χώρος όπου, στο όνομα του ασύλου» τονίζει η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών.

Η ΠΟΣΔΕΠ ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό και καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να επιδιώξουν εθνική συνεννόηση για στοιχειώδεις αρχές που θα διέπουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων τασσόμενη υπέρ της αλλαγής αν όχι κατάργησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ