Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Ποια θέση αναλαμβάνει η Γιάννα Αγγελοπούλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποια θέση αναλαμβάνει η Γιάννα Αγγελοπούλου

Επικεφαλής της Επιτροπής για τη συμπλήρωση 200 ετών από το 1821 έχει τεθεί η Γιάννα Αγγελοπούλου. Στο άρθρο 113 του πρώτου νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής για την προετοιμασία της χώρας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Παλιγγενεσία. Η επιτροπή αυτή υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το όνομα της επιτροπής θα είναι «Ελλάδα 2021» και θα αποτελείται από πρόσωπα κύρους από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και της επιστήμης.

Ο στόχος της Επιτροπής

Κεντρικός στόχος της επιτροπής θα είναι η δημιουργία της στρατηγικής ενεργειών και του πλάνου δράσεων που θα συντελεστούν για τον εορτασμό της εθνικής επετείου για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση. Επίσης, η επιτροπή θα πρέπει να καταθέτει προτάσεις για να αναδειχθούν οι αξίες του ελληνικού έθνους, του πολιτισμού και της ιστορίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τη σύσταση του ελληνικού κράτους έως σήμερα, αλλά και να συντελέσει στην ανάπτυξη του εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ακολουθήσει Διάταγμα που θα εκδοθεί έπειτα από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οποίο θα ρυθμιστεί κάθε ζήτημα που αφορά τη συγκρότηση, τη λειτουργία, την υποστήριξη από υπηρεσίες, τους πόρους, και τη στελέχωση της «Ελλάδα 2021».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ