Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Πρέπει να φυτέψουν δέκα δέντρα για να πάρουν… απολυτήριο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρέπει να φυτέψουν δέκα δέντρα για να πάρουν… απολυτήριο!

Μια σπουδαία οικολογική δράση των σχολείων, που στηρίζεται στην παράδοση της χώρας, μετατράπηκε πλέον σε νόμο στις Φιλιππίνες!

Ο νέος νόμος, λοιπόν, απαιτεί από όλους τους τελειόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου και πανεπιστημίων να φυτεύουν τουλάχιστον 10 δέντρα ο καθένας πριν τελειώσουν το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, για να μπορέσουν να πάρουν απολυτήριο ή πτυχίο, αντίστοιχα.

Ο συγκεκριμένος νόμος εφαρμόστηκε με αφορμή την παράδοση των Φιλιππινέζων να φυτεύουν δέντρα προτού αποφοιτήσουν και με αιτία το γεγονός πως οι Φιλιππίνες είναι μία από τις πιο αποψιλωμένες περιοχές του πλανήτη, με το 70% των δασών που κάλυπταν τα εδάφη της να έχει μειωθεί στο 20% τα τελευταία 20 χρόνια.

Σκοπός του νομοθετήματος είναι, φυσικά, η διατήρηση της παράδοσης, αλλά και η θετική συμβολή των μαθητών στην επίλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος της χώρας, που εξαιτίας της παράνομης υλοτομίας και, κατά συνέπεια, της έλλειψης δέντρων, πλημμυρίζει πολύ εύκολα, ενώ έρχεται συχνά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο των κατολισθήσεων. Μάλιστα, οι υποστηρικτές του νόμου θεωρούν ότι, εάν όλα γίνουν όπως πρέπει, υπάρχει δυνατότητα να φυτευτούν από μια γενιά 525 δισεκατομμύρια δέντρα!

«Με πάνω από 12.000.000 αποφοίτους από γυμνάσια, 5.000.000 από λύκεια και περίπου 500.000 από πανεπιστήμια/κολέγια, αυτή η πρωτοβουλία θα εξασφαλίσει ότι τουλάχιστον 175.000 καινούρια δέντρα θα φυτεύονται κάθε χρόνο», δήλωσε ο Gary Alejano, πολιτικός από τις Φιλιππίνες.

Τα δέντρα θα φυτεύονται σε δάση, προστατευόμενες περιοχές, στρατόπεδα, εγκαταλελειμμένα σημεία εξόρυξης και συγκεκριμένες αστικές περιοχές, ενώ θα προτιμώνται είδη που φύονται στη χώρα.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ελπίζει πως η κίνηση αυτή θα βοηθήσει και τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες του περιβάλλοντος και θα οδηγήσει σε περισσότερες οικολογικές πρωτοβουλίες στο μέλλον.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ