Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Προεκλογικά κατανέμονται 15 εκατ. ευρώ στα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προεκλογικά κατανέμονται 15 εκατ. ευρώ στα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων

Τη στιγμή που είναι σε δικαστική εκκρεμότητα η δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξανδρου Χαρίτση, κατανέμονται 15 εκατομμύρια ευρώ στα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 15425/2019 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κατανέμονται από την τακτική κρατική χρηματοδότηση  12,5 εκατ. ευρώ και από την κρατική χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ  για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους στα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων για το τρέχον έτος.

Όπως έγινε γνωστό, με την υπ’ αριθμ. 51776/23-12-2013  κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών έχει ανασταλεί κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης προς το πολιτικό κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας που υπάρχει.

Αναλυτικότερα, η κατανομή των πoσών για την τακτική κρατική χρηματοδότηση ύψους 12.500.000 ευρώ και για την κρατική χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους ύψους 2.500.000 ευρώ, στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων  έχει ως εξής:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ