Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Σαλί Μπερίσα: Σφαγείο για τους Αλβανούς οι ελληνικές φυλακές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σαλί Μπερίσα: Σφαγείο για τους Αλβανούς οι ελληνικές φυλακές

«Σφαγείο για τους Αλβανούς» χαρακτηρίζει τις ελληνικές φυλακές ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ζητώντας την παρέμβαση των διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και των οργάνων και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαρακτήρισε «σφαγείο για τους Αλβανούς» τις ελληνικές φυλακές μετά την αποκάλυψη του βίντεο με τις ανατριχιαστικές σκηνές της δολοφονίας του Αλβανού ποινικού κρατούμενου για βαριά αδικήματα Αλμπερτ Μπάκο (και) από ομοεθνή συγκρατούμενό του.

«Μεσαιωνικές και απάνθρωπες συνθήκες»

Ο Σαλί Μπερίσα με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook χαρακτηρίζει «σφαγείο για τους Αλβανούς τις ελληνικές φυλακές», και ζητά την παρέμβαση διεθνών οργανισμών προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στην Ελλάδα για τις «μεσαιωνικές και απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν για τους Αλβανούς στις ελληνικές φυλακές».

Ο Σαλί Μπερίσα παραθέτει την ανάρτησή του υπό τον τίτλο: «Οι φυλακές της Ελλάδας σφαγείο για τους Αλβανούς».

Χαρακτηρίζει αποτρόπαια τη δολοφονία που καταγράφεται στο βίντεο, η οποία, όπως ο ίδιος σημειώνει, έγινε ακριβώς σε ένα σφαγείο Αλβανών κρατούμενων, τονίζοντας πως αποτελεί απόδειξη της μεσαιωνικής και απάνθρωπης κατάστασης που επικρατεί για τους Αλβανούς στις φυλακές μιας χώρας-μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

«Να παρέμβουν οι διεθνείς οργανισμοί»

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, καταδικάζει «τη δολοφονία Αλβανών στις ελληνικές φυλακές», και καλεί τους διεθνείς οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα (μεταξύ άλλων, την Επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη Διεθνή Αμνηστία) να πράξουν το ίδιο για «αυτό το μακάβριο έγκλημα και να καταστήσουν τις ελληνικές αρχές υπεύθυνες για τη σειρά δολοφονιών, σφαγών και απάνθρωπων βασανιστηρίων που υπόκεινται οι Αλβανοί στις φυλακές της Ελλάδας».

Ο Σαλί Μπερίσα, στην ανάρτησή του, καταδικάζει επίσης «τη σιωπή των αλβανικών αρχών για την υπόθεση», και «ιδίως του αρχηγού της κυβέρνησης, Εντι Ράμα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ